Ponedjeljak, 27 Ožujak 2017 02:00

Juniori Stolnoteniskog kluba Požega izborili nastup na Prvenstvu Hrvatske

POŽEGA - U maloj dvorani Tomislav Pirc u nedjelju, 26. ožujka je održan kvalifikacijski turnir regije Slavonija Zapad za plasman na Pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske koje će se održati od 20.-21. svibnja u Varaždinu.

Na turniru su nastupili juniori iz 5 klubova regije, a predstavnici STK Požega su bili Luka Kovačević, Ivan Dujmović i Andrej Samarđić. Igrači STK Požege nisu dobro započeli turnir izgubivši u svojim grupama po jednu utakmicu od igrača STK Graničar iz Slavonskog Broda, te su u izlučni dio natjecanja startali kao drugoplasirani u svojim grupama.

Nakon natjecanja u grupama igrali su se četvrtfinalni mečevi. U prvoj utakmici Luka Kovačević je nakon odlične igre pobijedio igrača STK Graničara Davida Popića rezultatom 3:1. U drugom susretu četvrtfinala ždrijeb je donio međusobni susret 2 igrača STK Požege Ivana Dujmovića i Andreja Samarđića. Andrej Samarđić dobiva relativno lako ovaj meč rezultatom 3:0 i plasira se u polufinale turnira.

Polufinalni mečevi odlučivali su o plasmanu juniora na PH jer se po pravilu plasiraju samo prva dvojica na turniru. U prvoj utakmici, Luka Kovačević je protiv igrača STK Graničara Hrvoja Leke, nakon velike borbe i početnog vodstva od 1:0 izgubio prednost i gubio rezultatom 1:2 da bi se ponovo vratio i odličnom igrom do kraja dobio ovaj meč konačnim rezultatom 3:2.

U drugom polufinalu odličnu igru pružio je drugi junior STK Požege Andrej Samarđić koji je u veoma borbenom i kvalitetnom meču pobijedio igrača STK Graničara Antonia Krolu ukupnim rezultatom 3:1 i na taj način ostvario svoj prvi pojedinačni plasman na Pojedinačno PH.

U finalnom meču nakon početnog vodstva Andreja Samarđića od 1:0, Luka Kovačević počinje bolje igrati i sigurnom igrom i pobjedom rezultatom 3:1 osvaja turnir. Osvajanjem prva 2 mjesta na turniru Luka Kovačević i Andrej Samarđić ostvarili su plasman na PH gdje će nastupiti 32 najbolja juniora Hrvatske što uz raniji ekipni plasman juniora STK Požega među 8 ekipa, predstavlja značajan uspjeh.

U iduću subotu prva seniorska ekipa STK Požege u okviru 1. HSTL gostuje u Osijeku kod druge ekipe STK Vodovoda gdje će pokušati pobjedom zadržati šanse za ostvarenje 2. mjesta u ukupnom poretku lige.

Pročitano 1941 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 12:31