Petak, 05 Svi 2017 02:00

Počinje 16. Olimpijski festival Dječjih vrtića

POŽEGA - Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove će se godine u svibnju diljem Hrvatske okupiti više od 15.000 mališana na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića.

Prijavljeno je ukupno 444 ekipa iz 47 gradova i općina. Mali sportaši na Festivalu se upoznaju sa svim sastavnicama olimpijskih igara - mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, podizanjem olimpijske zastave te sportskim nadmetanjem.

Natječu se u malom nogometu, trče na 50 metara i u štafeti 4x25 metara, bacaju lopticu u dalj i skaču u dalj.

Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, jeste da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti - uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Hrvatski olimpijski odbor ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Više od 140.000 djece u proteklih 16 godina sudjelovalo je u ovoj manifestaciji. Većina njih upravo je na Festivalu prvi put u životu sudjelovala u nekom sportskom natjecanju, a neki od njih su se zasigurno nakon tog iskustva nastavili baviti sportom te će možda jednoga dana biti olimpijci.

16. Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško - slavonske županije održat će se u četvrtak, 18. svibnja od 9,30 do 13,00 sati na Sportsko - rekreacijskom centru u Požegi. Organizator je Požeški športski savez, a generalni pokrovitelj Grad Požega

Na 16. izdanju dječje Olimpijade sudjelovat će svih 11 vrtića s područja Požeško-slavonske županije. To su DV Radost Požega, DV Kockica Lipik,DV Maslačak Pakrac, DV Cvjetna livada Požega, DV Pod gradom Požega, DV Velika, DV Svetog Leopolda Mandića Požega, DV Šareni svijet Požega, DV Tratinčica Pleternica, DV Kutjevo i DV Jakšić.

Pročitano 1748 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Svi 2017 09:50