Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 17 Svi 2017 02:00

Članovi BBK Požega aktivni na cestovnim i MTB utrkama

ZAGREB / DONJI MIHOLJAC  - Protekli vikend članovi BBK Požega nastupili su na dvije utrke diljem RH i to u cestovnom i u brdskom biciklizmu. Goran Pavić i Mihael Rukavina sudjelovali su na prvoj utrci „Gran Fondo Zagreb“. Tzv. granfondo utrke vrlo su popularne u Europi i SAD-u, a radi se o natjecanjima s velikim brojem sudionika, uglavnom rekreativnih biciklista, kojima se ponekad pridruži i pojedini profesionalni vozač.

Idejni pokretač i glavni organizator prve zagrebačke granfondo utrke je proslavljeni hrvatski biciklist Matija Kvasina, pobjednik Tour of Croatia 2016. godine. Trasa utrke, bila je ukupne dužine 90 km, kretala od zagrebačkog Jaruna, nastavila kroz centar grada, nakon čega je došao najzahtjevniji dio, 14 kilometara dugačak uspon na Sljeme.

Nakon najviše točke slijedio je strmi spust na zagorsku stranu Medvednice, prema Stubičkim Toplicama te relativno ravan povratak u Zagreb, ponovo na Jarun gdje je bio cilj. U ukupnom poretku Pavić je zauzeo 40. (rezultat 2:50:11), a Rukavina 106. mjesto (3:17:14), od ukupno 132 biciklista koji su došli do cilja. Pobjednik prvog zagrebačkog granfonda je Viktor Potočki (2:25:02).

Oba naša natjecatelja nastupala su u kategoriji Master B (veterani od 40-50 godina starosti) – u navedenoj kategoriji Pavić je zauzeo 10., a Rukavina 36. mjesto, od ukupno 45 biciklista. Ovo je drugi put da su članovi BBK Požega nastupili na cestovnoj biciklističkoj utrci, čime Klub postepeno širi svoje aktivnosti i na ovu, inače najpopularniju biciklističku disciplinu.

Na MTB utrci članovi BBK Požega nastupili su u Donjem Miholjcu, na 2. utrci 9. Slavonske brdsko biciklistike lige Giant i to sa osam članova.

- "Na početku sezone nekoliko biciklista je već sudjelovalo na utrkama MTB Kupa u Vodicama, Premanturi i Koprivnici, a sada se aktivno uključujemo i u Slavonsku ligu, s ciljem da budemo na postolju u ukupnom poretku na kraju sezone, a obzirom na broj i kvalitetu vozača koji imamo" - izjavio je Dinko Zima, predsjednik BBK Požega.

Najbolje rezultate na ovoj utrci ostvarili su u kategoriji veteran C, Krešimir Pavičić i u kategoriji elite Matej Skuzin koji su zauzeli 1. mjesta. U kategoriji elite odličan 3. bio je Zvonko Pedić. U kategoriji žene nastupile su Marija Lešković (4. mjesto) i Nikolina Brekalo (5. mjesto). U kategoriji kadet Nino Pavičić zauzeo je 4. mjesto, a u rekreativnoj kategoriji sport, Ivan Pijević bio je 3., a Filip Franić je osvojio 4. mjesto.

 

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Pročitano 1646 puta