Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 07 Rujan 2017 02:00

Održan 1. Memorijalni turnir "Željko Ribić" u organizaciji Građanskog streljačkog društva "Požega 1871"

PETNJA – Proteklog vikenda u organizaciji Građanskog streljačkog društva "Požega 1871" održan je 1. Memorijalni turnir "Željko Ribić". Natjecalo se u u gađanju jurišnom puškom (PAP) 100m, u sjećanje na prerano preminulog člana GSD "Požega 1871" Željka Ribića.

Natjecanje se održalo na strelištu Sv. Mihovil kraj jezera Petnja. Na natjecanju je nastupilo 22 strijelca u sedam ekipa iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, tako da je samo natjecanje dobilo i regionalni karakter.

Prvo mjesto osvojila je ekipa "Grič7" iz Vukovara (Goran Hrstić, Vinko Kovać, Stjepan Vuković) sa pogođenih 229 krugova. 2. mjesto osvojila je ekipa GSD "Požega 1871" (Hrvoje Mesić, Željko Peternel, Zdenko Vukić) sa pogođenih 223 kruga te 3. mjesto osvojila je ekipa UHBDR Suhopolje (Velimir Petrović, Josip Hečimović, Mirko Cimbal) sa pogođenih 212 kruga.

Pojedinačno najbolji je bio Goran Hrstić "Grić7" sa pogođenih 90 krugova, drugoplasirani je bio Hrvoje Mesić GSD"Požega 1871" sa pogođenih 85 krugova, te kao treće plasirani je bio Velimir Petrović, UHBDR Suhopolje sa također pogođenih 85 krugova, ali je imao jedan centar manje od drugoplasiranog.

Na natjecanju su se pojavile i dvije djevojke, Nevena Milin-Grgić i Anamarija Stanišić, tako da ova disciplina ne mora biti rezervirana isključivo kao "muška" disciplina, a organizator se nada da će u buduće u ovoj disciplini biti još više žena. Medalje i priznanja svećano je uručio Marko Ribić, sin Željka Ribića. 

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 2307 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Rujan 2017 11:53