Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 01:00

Igor Starčević novi predsjednik Sportske zajednice Požeško - slavonske županije

POŽEGA - U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u četvrtak, 02. 11. 2017. održana je redovna izborna sjednica Skupštine Sportske zajednice Požeško – slavonske županije.

Nakon 22 godine Luka Balenović je otišao s mjesta predsjednika Zajednice na čijem je čelu bio od samog osnutka 1996. godine i koju je vodio zajedno s tajnikom Josipom Neferovićem koji je u mirovinu otišao u ožujku 2017. godine. 

Jedini kandidat za novog predsjednika bio je Igor Starčević, predsjednik Županijskog rukometnog saveza i Rukometnog kluba Požega. Tako predsjednik Zajednice ponovno dolazi iz rukometa jer je i Balenović bio rukometni predstavnik. 

Starčević je za predsjednika Sportske zajednice Požeško - slavonske županije u četverogodišnjem mandatu (2017. - 2021.) izabran jednoglasno. Novi predsjednik se zahvalio na izboru, a također se zahvalio i svom prethodniku na uspješnom dugogodišnjem vođenju Zajednice. Najavio je da će u narednim godinama pokušati podići financijska sredstva za rad Zajednice na nekadašnju razinu.

Proračun Zajednice koju financira Požeško - slavonska županija u 2017. godini je bio skromnih 400.000 kuna, a nekada je godišnji proračun iznosio 720.000 kuna. Povećanje proračuna značilo bi i povećanje sredstava za strukovne sportske saveze. Proračun SZ PSŽ uvjerljivo je najmanji od proračuna koje imaju ostale županijske sportske zajednice u Republici Hrvatskoj. 

Na sjednici je bilo nazočno 12 od 13 delegata. Skupštinu čine tri delegata Nogometnog saveza, dva delegata Školskog sportskog saveza, dva delegata Kuglačkog saveza, dva delegata Ribolovnog saveza te po jedan delegat Košarkaškog saveza, Rukometnog saveza, Požeškog športskog saveza i pridruženih članica. Na sljedećoj sjednici u članstvo bi trebali biti primljeni i Županijski šahovski savez i Županijski stolnoteniski savez koji su najavili podnošenje zamolbi za prijem u članstvo. 

Za dopredsjednika Zajednice izabran je Drago Lucić, predsjednik Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije, a u Izvršni odbor su još izabrani Vladimir Englman (Košarkaški savez), Đuro Makarević (Ribolovni savez) i Albinko Bagarić (Školski sportski savez).

U Nadzorni odbor Zajednice izabrani su Vlado Drkulec, Krešimir Koppi i Jozo Marić dok je za predstavnika Zajednice u Hrvatskom olimpijskom odboru izabran dopredsjednik Požeškog športskog saveza Tomislav Čabraja koji je delegat Saveza u Skupštini SZ PSŽ. 

Po završetku sjednice novi predsjednik Igor Starčević počastio je članove Skupštine prigodnim domjenkom. 

Pročitano 2688 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 10:43