Petak, 13 Travanj 2018 02:00

Biciklistička utrka Tour of Croatia u utorak, 17. 04. 2018. prolazi kroz Grad Kutjevo i Požeško - slavonsku županiju

OSIJEK / KUTJEVO  - Biciklistička utrka "Tour of Croatia" održat će se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja 2018. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara diljem cijele Hrvatske. Ove godine će biti još zahtjevnija utrka jer je u višoj kategoriji (2. HC) Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i ugostit će timove iz najvišeg ranga klasifikacije, a sportska uzbuđenja i najljepše kadrove Hrvatske poslat će na sve kontinente putem televizijskog prijenosa. Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s 11 sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Po treći put, Tour of Croatia starta u Osijeku, a uvodna etapa dužine 227 km zahtjevnija je od prethodnih i prolazit će i kroz Požeško - slavonsku županiju odnosno kroz područje Grada Kutjeva što posebno obogaćuje utrku.

Uspon na Park prirode Papuk iznenadio je i organizatore prilikom planiranja i obilaska etapa, a biciklistima će predstavljati jednu novinu koja će fizički otežati put ka Koprivnici, ali 130 km od jedinog brdskog cilja u etapi i konačnog cilja etape u Koprivnici dovoljno je da se manje kvalitetni brdaši vrate u glavnu skupinu biciklista koji će se boriti u finalnom sprintu za pobjedu u etapi i prvu majicu vodećeg u ukupnom poretku. Ulazak u Koprivnicu razlikuje se od prošlogodišnjeg, ali omogućuje biciklistima da dva puta prođu završnih 7 km etape i dobro pripreme posljednjih 1.200 m utrke koji su identični prošlogodišnjim. Zrinski trg bit će savršena sportska arena. i pružiti divnu uspomenu pobjedniku etape i svim prisutnima koji će uveličati cilj prve etape četvrtog izdanja Toura of Croatia.

Očekivani prolazak biciklista kroz Kutjevo je od 13.11 do 13.24 sati. Natjecatelji dolaze u Kutjevo iz smjera Bekteža, prolaze kroz grad i nastavljaju prema Orahovici. Zbog velikog medijskog praćenja ova utrka će biti i odlična reklama za Kutjevo i Požeško - slavonsku županiju. 

 

Ruta ovogodišnje utrke koja prolazi i kroz nekoliko nacionalnih parkova te parkova prirode, je sljedeća:

• 17.4. Osijek – PP Kopački rit – Našice- Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica

• 18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar

• 19.4. Trogir – Okrug – Brela – Baška Voda – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)

• 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Senj – Novi Vinodolski –– Crikvenica

• 21.4. Rabac – Labin – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)

• 22.4. Samobor – PP Žumberak-Samoborsko gorje – Sv. Nedelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – PP Medvednica – Zagreb (Trg sv. Marka)

 

 

Pročitano 1801 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 13 Travanj 2018 13:32