Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 00:00

Proteklog vikenda na požeškoj Glavici održano otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama

POŽEGA - Proteklog vikenda na motodromu Glavica održano je Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama.

Obraćajući se prigodnim riječima organizatoru Moto klubu Požega Promet, natjecateljima i gledateljima, gradonačelnik Požege Darko Puljašić zaželio je dobrodošlicu sudionicima natjecanja i puno uspješnih rezultata : "Dobro došli u naš Grad, neka pobijede najbrži i najsposobniji te da se ne dogodi nijedna ozljeda" - rekao je požeški gradonačelnik.

Pred više od 1000 gledatelja po vrlo ugodnom i promjenjivom vremenu nastupilo je oko 90 vozača, u 3 klase cestovne 125, 600, 1000ccm, 10 klasa old timera, klasa skuter , 2 klase super moto i prikoličari. Utrke su se vozile u subotu i u nedjelju, a nastupilo je i nekoliko vozača domaćeg Moto kluba Požega Promet.

U subotu je Krešimir Pavelić dobro poveo utrku klase 6 oldtimera, no zbog nesporazuma sa sucima oko žute zastave, bespotrebno je izašao u boks i tako izgubio dragocjeno vrijeme. Do kraja utrke nije uspio nadoknaditi zaostatak te je utrku završio kao trećeplasirani u svojoj klasi, a u nedjelju je završio trku prvi.

Za MK Požega Promet ove godine nastupio je i Mihaly Nemeth, koji je vozio u kategoriji oldtimera klasa 7 te je bio prvi u svojoj klasi u obje utrke. U kategoriji Supermoto klasa S-1 nastupio je Požežanin Marko Šutalo te zauzeo treće mjesto na obje utrke.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 752 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 12:25