Ispiši ovu stranicu
Utorak, 12 Lipanj 2018 02:00

Članovi Ronilačkog kluba Požega sudjelovali u eko akciji "Mare Nostrum"

TROGIR - Povodom Svjetskog dana oceana i mora održana je tradicionalna eko akcija "Mare Nostrum " u organizaciji Ronilačkog Saveza Splitsko-dalmatinske županije, Općine i TZ Seget i Ronilačko Ekološkog Kluba Podstrana koja je i ove godine okupila zavidan broj ronilačkih klubova među kojima su bili i članovi Ronilačkog kluba Požega.

Ronilo se u podmorju Segeta Donjeg kod Trogira i u trodnevnoj akciji izvučene su tone otpada doznajemo od Zdenka Oroza iz Ronilačkog kuba Požega : "Nekoliko kamiona smo napunili, od hladnjaka, perilica, guma. Ove godine smo primijetili da ima i dosta staklenih boca što je posebno opasno za kupače jer smo ih našli uz rivu. Dosta smeća smo izvukli, a to je samo mali dio onoga što se nalazi u moru. Veliki problem je i plastika koja se runi kad se vadi,a stvara mikročestice koje ostaju u moru. O toj temi smo imali i edukativno predavanje."

Ovo je prva eko akcija kluba u ovoj godini, a riječ je o jednoj od najvećih eko akcija koja je okupila oko stotinjak ronioca. S otvorenjem bazena ronioci se nadaju da će biti mjesta i za njihov rad jer ove godine namjeravaju pojačati svoje aktivnosti ističe voditelj ronjenja Oroz : "Ovo ljeto nam je cilj raditi vježbe na bazenu, rad s djecom, širiti članstvo u klubu. Planiramo sudjelovati u još nekim eko akcijama. Već smo dobili poziv iz Karlovca i iz Hercegovine. Mislimo da će ove godine biti burno i živo, da ćete nas moći vidjeti na bazenima i priključiti se našem radu". 

S tom nadom želimo Ronilačkom klubu Požega uspješan rad kao kada su prije nekoliko godina na bazenima u samo dva mjeseca imali i do stotinjak urona zainteresiranih sugrađana te su bili prava atrakcija na bazenima u večernjim satima.

Pročitano 1985 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Lipanj 2018 11:47