Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 02:00

Brigita Bakić s novim državnim rekordom osvojila zlato u juniorskoj kategoriji na 3. Kupu Hrvatske u powerliftingu i bench pressu

VRBOVEC - Proteklog vikenda u Vrbovcu je održan je 3 Kup Hrvatske u powerliftingu i bench press-u. Nedjelja je bila rezervirana za bench press. Powerlifting klub Body Art Požega imao je u nedjelju (17.6.) troje natjecatelja i vraćamo se s jednim zlatom, dva srebra i jednom broncom.

Brigita Bakić je imala zadnju provjeru pred Europsko prvenstvo koje će se za dva mjeseca održati u Bordeaxu, (Francuska), a odradila ju je savršeno. U kategoriji juniori do 57 kg ruši državni rekord (bio je 73 kg, sada je 75 kg), osvaja zlato u kategoriji i srebro u apsolutnoj (sve juniorske kategorije).

Darijo Marković je odradio odlično natjecanje. Popravio je svoj lift od zadnjeg natjecanja za 15 kg! (dizao 140 kg, a danas je podigao 155 kg). To je bilo dovoljno, u stvarno jakoj konkurenciji open kategorije do 120 kg, za 3 mjesto.

Veteran Davor Januš nije imao svoj dan i s nešto lošijim liftom od 122,5 kg osvaja 2 mjesto u svojoj Masters kategoriji, ali i to je dio sporta. Srebro je dobar rezultat, ali s podignutom kilažom nismo zadovoljni.

Zaključno, jako dobro natjecanje, čestitke organizatorima Siniši Križanu, klubu Wild Hogs i Hrvatskom powerlifting savezu. Brigita je odlično odradila zadnju provjeru i nastavlja s pripremama za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Pročitano 3478 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 12:31