Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 11 Listopad 2018 02:00

Stolnotenisači Požege uvjerljivo pobijedili Cibaliu (Vinkovci) u 1. kolu nove sezone 1. Hrvatske stolnoteniske lige - Istok

POŽEGA / SLABONSKI BROD - U subotu 6. listopada 2018. u maloj SD "Tomislav Pirc" stolnotenisači STK Požega ugostili su STK Cibaliu (Vinkovci) u okviru 1. kola Hrvatske stolnoteniske lige istok.

Igrači Požege u novu 3. sezonu u 1. HL krenuli su u prošlogodišnjem sastavu kojeg čine Fran Mihaljević, Hrvoje Dujmović i Luka Kovačević. U prvom meču u odličnoj utakmici Fran Mihaljević je rezultatom 3:2 pobijedio vrlo dobrog Danijela Jelineka nakon početnog vodstva igrača STK Cibalie od 1:0. U neizvjesnom meču do samog kraja prvi igrač STK Požege doveo je Požegu u vodstvo od 1:0.

U drugoj utakmici junior Luka Kovačević ostvaruje laganu pobjedu protiv iskusnog Željka Županića rezultatom 3:0, te mu se je na taj način odužio za prošlosezonski tijesni poraz u Vinkovcima od 2:3.

Treći meč također dobiva igrač STK Požege Hrvoje Dujmović protiv Damira Milinovića rezultatom 3:0. U igri parova za STK Požegu nastupili su Mihaljević i Kovačević protiv Jelineka i Županića, te pobjedom od 3:0 potvrdili ukupan rezultat od 4:0 za ekipu Požege.

Ovom pobjedom ekipa STK Požege zasjela je na vrh tablice 1. HL istok, sa realnim izgledima za visok plasman u ovoj sezoni. U 2. kolu koje se igra u subotu, 20. 10. 2018. ekipa STK Požega nastupa u Osijeku protiv STK Olimpija i STK Vodovod, a tome prilikom po prvi puta za ekipu Požege nastupiti će ovogodišnje pojačanje Tomislav Biber iz Vinkovaca.

U nedjelju, 7.10.2018. u dvorani STK Graničar u Slavonskom Brodu na 1. Otvorenom regijskom turniru 5 županija za STK Požegu 1. puta nastupile su u kategoriji klinceza i najmlađih kadetkinja igračice STK Požega.

U kategoriji klinceza do godišta 2010. i mlađih nastupila su Mia Raič i Nika Bunjevac, te osvojile prva odličja u vidu medalja. U kategoriji najmlađih kadetkinja do godišta 2008.g. i mlađe nastupile su Marta Šipek i Marija Šipek, te su također nagrađene medaljama.

Ovaj turnir je odlično prvo natjecateljsko iskustvo za mlade igračice STK Požege koje trenira prof. Ljiljana Miletić tek nešto više od pola godine. Idući otvoreni turnir regije je 18.11.2018. u Virovitici gdje mlade nade STK Požege planiraju nastupiti u brojnijem sastavu.

Pročitano 1697 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 11 Listopad 2018 14:25