Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 02:00

Članovi Streljačkog kluba Požega nastupili na "13. Europa kupu" u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda u Slavonskom Brodu održan je "13. Europa kup" u gađanju samostrelom na 18 metara u dvorani na kojem su nastupili strijelci iz Rusije, Češke, Mađarske te svi najbolji strijelci Hrvatske među kojima je bilo i troje strijelaca streljačkog kluba "Požega".

Za SK "Požegu" nastupili su već iskusan strijelac Maja Grdiša i dva debitanta na samostrelu Anđelko Prskalo i Gašpar Klarić od kojih se zbog prevelike treme i straha pred prvi nastup koji je uz to bio na međunarodnom natjecanju nisu ni mogli očekivati veliki rezultati. Tako su ekipno završili na 10. mjestu.

Kako je ovo natjecanje bilo po novim pravilima prvi dan se pucalo 60 strelica za ekipni plasman te za pojedinačni poredak za eliminacije. Drugi dan su bile eliminacije u koje je ušlo 32 strijelca po plasmanu prvog dana. Ždrijebom su izvučeni parovi za eliminacije gdje su pobjednici išli dalje.

Tako je Maja Grdiša u prvom eliminacijskom dvoboju protiv strijelca iz Ivanić Grada pobjedila sa 6:4, dok je u drugom kolu išla u meč protiv prvaka svijeta Domagoja Pereglina i završila neriješeno 6:6 ali kako je Domagoj imao bolji rezultat iz osnovnog meča išao je dalje, tako da je Maja završila kao deveta.

Za dva tjedna požeški samostreličari natupaju na turniru u Ivanić Gradu.

Pročitano 1348 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 11:38