Ponedjeljak, 18 Veljača 2019 01:00

Stolnotenisači Požege pobijedili Olimpiju i Vodovod II (Osijek) u 8. kolu 1. HSTL - Istok i preuzeli prvo mjesto na ljestvici

POŽEGA - Stolnotenisači Požege u subotu, 16. 02. 2019. su u maloj dvorani SD Tomislav Pirc odradili dvije utakmice, osvojili maksimalni broj bodova i preskočili do sada vodeći STK Mihovljan koji je upisao dva gostujuća poraza ovog vikenda u Čakovcu od STK Putjane rezultatom 4:3 i od STK MSTČ Čakovec rezultatom 4:2.

U dopodnevnom terminu Požega se lakoćom obračunala s Olimpijom s glatkih 4:0 u kojima su gostima iz Osijeka dozvolili samo tri ukupno osvojena seta u čitavoj utakmici.

Bilo je to dobro zagrijavanje za ono što ih je čekalo u 17 sati kada im je protivnik bila osjetno kvalitetnija momčad Vodovoda dva. Nakon malo kalkuliranja, biranja protivnika krenulo je rutinskom pobjedom prvog požeškog reketa Frana Mihaljevića protiv Ivana Babića, a onda je krenula prava drama. U

drugom meču sastali su se Tomislav Biber i prvi reket gostiju Dominik Dražić. Biber se u samom otvaranju meča ozljedio što je sigurno pomoglo Dražiću koji je nakon 0:1 odjurio do 3:1.

U trećem meču drama odlazi na višu razinu, mladi Luka Kovačević sjajno se nosio s iskusnim Tomislavom Markotićem, dva puta se vraćao iz zaostatka, doveo peti set do dramatične završnice u kojoj je ipak iskustvo presudilo pa su Osječani poveli 2:1. 

Igra parova bila je u skladu s čitavom utakmicom, borba za svaki poen, mini serije jednih pa drugih i konstantno vraćanje Požege iz minusa. Vrhunac drame donio je peti set u kojem se probudio Tomislav Biber. Do tada je u igri parova Požegu vukao Mihaljević, a u odlučujućim trenucima Biber je povukao nekoliko krasnih poteza, malo je imao i sreće u tim trenucima i domaćin je izjednačio na 2:2.

Slijedio je najbolji meč dana, dvoboj prvih reketa i s obje strane, Mihaljević i Dražić priredili su puno uzbuđenja, puno dobrih izmjena i ponešto neočekivanih promašaja. Treba li napominjati da je bilo drame? Dražić je 0:1 pretvorio u vodstvo 2:1, a onda u četvrtom setu Mihaljević ne koristi 3 set lopte, ali ga Dražić časti i četvrtom prilikom koju Fran koristi pa se ponovno odlazi u peti set. U njemu je Mihaljević zaigrao dosta kvalitetnije, odigrao najbolji set utakmice i donio Požegi 3:2 vodstvo.

Posljednji meč igrali su Kovačević i Babić, a ponajbolji mladi sportaš Požege odlično se nosio s pritiskom koji je bio na njegovim leđima, a i Babić je s nekoliko grešaka pripomogao, posebice u drugom setu kada se njegova igra prilično raspala. U trećem je smogao snage ponovno zaigrati dobro, ali je Kovačević u ključnim trenucima imao prava rješenja i s 3:0 donio Požegi odlučujuću pobjedu koja je značila i skok na vrh prvenstvene ljestvice.

U 9. kolu stolnotenisači Požege će u subotu, 09. 03. 2019. gostovati kod STK Sračinec (11,00) i kod STK Mihovljan (17,00). U svojoj dvorani STK Požega će ponovno igrati 23. 03. kada će ugostiti STK Putjane (11,00) i STK MSTČ Čakovec (17,00). 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1298 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 19 Veljača 2019 13:38