Utorak, 05 Ožujak 2019 01:00

Grad Požega darovao spravu za boćanje Boćarskom klubu Nada

POŽEGA - U Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ jučer je održana dodjela nove sprave za boćanje predsjedniku požeškog Boćarskog kluba „Nada“ Peji Marasu.

Riječ je o napravi koju je za potrebe treninga i priprema za natjecanje kupio Grad Požega, a njezina je vrijednost nešto veća od 11 tisuća kuna. Boćarski klub „Nada“ ima za cilj razvoj i unapređenje boćanja kao športske discipline osoba s invaliditetom, poticanje športskog stvaralaštva i stvaranje uvjeta za postizanje što većih dometa u boćanju kao športskoj disciplini, sudjelovanje ekipe i pojedinaca u sistemu natjecanja, okupljanje osoba s invaliditetom u cilju bavljenja boćanjem, organiziranje boćarskih natjecanja na nivou grada, županije, te Republike Hrvatske, promicanje stručnog rada u boćanju, skrbi o osposobljavanju stručnih djelatnika u klubu, donošenju planova i programa svog djelovanja.

Pravila boćanja za osobe s invaliditetom razlikuju se od pravila uobičajenog boćanja, ali u suštini su to skoro pa jednaki sportovi, cilj igre je isti. Hrvatski savez boćanja za osobe s invaliditetom (HSBI) osnovan je 2002. godine, kada je održano i prvo Prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom.

U seniorskoj konkurenciji u Hrvatskoj se svake godine održavaju 3 natjecanja - Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, Ekipno prvenstvo Hrvatske i Kup Hrvatske, a natjecanja se najčešće održavaju u Zagrebu, Požegi, Đakovu, Rijeci i Puli.

 

(pozega.hr)

Pročitano 1375 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 05 Ožujak 2019 09:12