Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 01:00

Pet natjecatelja Powerlifting kluba Body Art osvojilo naslove državnih prvaka u bench pressu na državnom prvenstvu u Pitomači

PITOMAČA - Proteklog vikenda u Pitomači je održano je državno prvenstvo u powerliftingu i bench press-u. Organizatori Hrvatski powerlifting savez i domaći klub Maksimum odradili su izuzetan posao i ovo je bilo najorganiziranije natjecanje do sada.

Ukupan broj natjecatelja bio je 117, što je malo manje nego prošle godine, ali to je bilo očekivano jer je prošlo samo tri mjeseca od zadnjeg državnog. Savez je odlučio od ove godine državno organizirati u 3 mjesecu (ne kao do sada u 12-om) kako bi se prilagodili međunarodnom natjecateljskom rasporedu.

Požeški Powerlifting klub Body Art ove godine je imao petero natjecatelja. Iako su ih ozljede i viroze malo brojčano prorijedile Požežani su ipak ostvarili odlične rezultate. Pet natjecatelja, pet državnih prvaka u bench pressu!

Patricija Januš se godinu dana nakon ozljede vratila natjecanjima. Budući da oporavak još traje, u klubu su odlučili da ne izlazi na powerlifting (tri discipline), već se koncentrira samo na nedjelju i bench press. Odluka je bila dobra i rezultirala je prvim mjestom u kategoriji i drugim u apsolutnoj kategoriji (sve žene open) s podignutih 65 kg.

Davor Januš osvojio je prvo mjesto s podignutih 115 kg u kategoriji Masters II invalid, ali mogao je to biti i veći rezultat, samo da je koncentriranije pratio zapovijedi sudca, pa mu nije priznat uspješan pokušaj na 125 kg.

Antonio Miletić je odradio težak vikend jer se natjecao u powerliftingu i bench press-u. U powerliftingu je osvojio drugo mjesto u kategoriji i druga mjesta u svakoj od disciplina.

Nedjelja je ipak donijela zlato u bench press-u. Dario Marković ove godine puni 40 godina, tako da mu je ovo bio prvi nastup u Masters kategoriji. S podignutih 160 kg osvojio je svoje prvo Masters zlato u kategoriji.

Marko Milinović se našao u situaciji da samo tri mjeseca nakon osvajanja brani svoju titulu državnog prvaka. I to je odradio odlično. Podignutih 182,5 kg potvrđuje njegov stalni napredak. Osim zlata u kategoriji, osvojio je i treće mjesto u apsolutnom poretku - muškarci open.

Trenera Roberta Međugorca može prije svega zadovoljiti povratak natjecanjima Patricije Januš ali i ozbiljan pristup ostalih natjecatelja što je rezultiralo odličnim rezultatima. Sigurno je da će u lipnju na natjecanjima biti više članova Body Arta jer se još nekoliko natjecatelja sprema za svoje prvo natjecanje.

 

Pročitano 1272 puta