Četvrtak, 04 Travanj 2019 02:00

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu održat će se u nedjelju, 07. 04. 2019. s početkom u 13,30 sati na stazi Villare

POŽEGA - Ovoga vikenda Požega će biti domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu na stazi Villare, utrke koju već 19 godina organizira Moto klub Požega-Promet pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Za utrku se do sada prijavilo stotinjak vozača iz cijele Hrvatske i šire, a ove se godine očekuje i rekordan broj posjetitelja. Na utrci se očekuje preko 90 vozača i to: dvije utrke B liga i veterani do 250 i Open stariji od 40 godina do 50 i preko 50 godina, u juniorskoj konkurenciji klasa 50, zatim klasa 65 i 85 zajedno dvije utrke i seniori 250 i 450 također dvije utrke.

Više o samoj utrci, natjecateljima i stazi ispričao je Zlatko Jaroš, tajnik Moto kluba „Požega - Promet“ koji već tradicionalno organizira ovu atraktivnu utrku. - Za naš klub nastupit će Dominik Došen u klasi 50, Stjepan Fržović u klasi 65, u klasi 85 imamo tri djevojke Enola Šamu, Lea Ivanović i Nika Lucija Šarajber, u veteranima Mario Nino Šarajber i Ivica Bišća, u B ligi nastupit će Krunoslav Ivanović, a u seniorskoj kategoriji Kristijan Jakopec, Matej Jaroš i Leo Pandžić. – rekao je Jaroš.

Utrku je podržao i gradonačelnik Požege Darko Puljašić. - Ovo je jedna prekrasna tradicija motosporta u Požegi koja promovira sve nas. Moram napomenuti da u dogovoru s klubom pripremamo ozbiljne projekte jer ova staza ima potencijala da bude u vrhu Hrvatske, možda i Europe, a Grad Požega će uvijek biti na raspolaganju u svojim mogućnostima. – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu na stazi Villare održat će se ove nedjelje 7. travnja s početkom u 13:30 sati.

 

(pozega.hr) 

Pročitano 1373 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 04 Travanj 2019 14:16