Petak, 03 Svi 2019 02:00

Članovi Stolnoteniskog kluba Požega na prijemu kod gradonačelnika Darka Puljašića

POŽEGA - Članovi Stolnoteniskog kluba Požega bili su danas gosti gradonačelnika Darka Puljašića na prijemu održanom u Gradskoj vijećnici. Gradonačelnik im je zahvalio što su pokazali veliki entuzijazam i želju da uz puno rada promoviraju naš grad. Gosti su uzvratili zahvalnošću za potporu koju im pruža Grad Požega.

- "Čestitam vam na postignutom uspjehu. Po broju mladih koje ste uključili u svoj rad vidi se da vaš klub ima budućnost. Sretan sam što ste upravo u vrijeme moga mandata postigli najveći uspjeh kluba. Znam da ste u sve uložili puno truda, vremena i novca, a na podršku Grada Požege možete uvijek računati." – poručio je gradonačelnik Puljašić. 

Stolnoteniski klub Požega jedan je od najstarijih i najznačajnijih sportskih kolektiva grada Požege. Prvi počeci igranja stolnog tenisa zabilježeni su davnih četrdesetih godina prošloga stoljeća, neposredno prije rata. U tadašnje vrijeme nije bilo organiziranog stolnog tenisa koji se uglavnom igrao po privatnim dvorištima i podrumima, a prvi stolovi su se tada nalazili u dvorani „Partizan“ i Vatrogasnom domu gdje dolazi do okupljanja većeg broja poklonika ovoga sporta. Nakon nekoliko uspješnih godina i dobrih rezultata došlo je do krize rada u samoj Požegi, a stolni tenis se počeo igrati u ostalim okolnim općinama.

Godine 1964. nastavnik Tomislav Pirc uključuje se aktivno u rad tadašnjeg sportskog saveza, te osniva STK Požegu koji se od tada natječe u muškoj i ženskoj konkurenciji u svim dobnim kategorijama, te redovito nastupa na ekipnim i pojedinačnim Prvenstvima Hrvatske. Zadnjih nekoliko godina ponovo je prisutan stalni napredak pa je tako STK Požega imao ekipne kadetske prvake regije 5 županija, a nastupili su i na ekipnom kadetskom Prvenstvu Hrvatske među osam najboljih ekipa.

- "Naši kadeti redovito su osvajali kadetske turnire naše regije i u pojedinačnim nastupima, te izborili svake godine plasman na RH. U pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji zadnjih godina imamo prvake regije i ostvarujemo plasman naših juniora na pojedinačna juniorska Prvenstva Hrvatske među 32 najbolja juniora. Nakon duge sezone ekipa u sastavu Fran Mihaljević, Luka Kovačević, Tomislav Biber i Hrvoje Dujmović, te trener Zlatko Pirc, ostvarila je iz 18 utakmica 15 pobjeda i plasirala se u najviši rang natjecanje u Super ligu. Ovaj rezultata je do sada najveći uspjeh muškog dijela STK Požega ostvaren sa skromnim sredstvima, ali uz pomoć Grada Požege putem Požeškog sportskog saveza i Javne ustanove Sportski objekti Požega na čelu s ravnateljem gosp. Antom Brkićem. Seniorke Požege već petu godinu natječu se u 1.HL-istok pod vodstvom trenerice Ljiljane Miletić, a igračica STK Požege Nikolina Raguž je već 3. sezonu za redom igračica s prvim skorom 1. HL. "– rekao je Hrvoje Dujmović, predsjednik STK Požega.

Uz ove sportske rezultate, klub se može pohvaliti i radom s mladima. Škola stolnog tenisa okuplja djecu u dobi od 6 do 10 godina. Trenutno školu stolnog tenisa pohađa u dvije grupe preko 25 djece što je garancija nastavka kluba i ostvarivanja dobrih rezultata u budućnosti. Na današnjem prijemu uz predsjednika Hrvoja Dujmovića bili su i tajnik Kluba Elvis Arambašić te predsjednik Županijskog stolnoteniskog saveza Tomica Lešković.

 

(pozega.hr) 

 

Pročitano 1726 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Svi 2019 14:19