Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 09 Svi 2019 02:00

Odlični rezultati članova Boćarskog kluba Nada na Kupu Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom u Splitu

SPLIT / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda (04. i 05. svibnja) u u Sportskoj dvorani Osnovne škole Gripe u Splitu održano je natjecanje za Kup Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom za 2019. godinu. Turnir su zajedničkim snagama organizirali BK „Sv. Duje“ iz Splita i Hrvatski savez boćanja za osobe s invaliditetom, uz podršku Hrvatskog paraolimpijskog odbora Športskog saveza invalida grada Splita.

Na natjecanju je sudjelovalo 8 ekipa sa ukupno 30 natjecatelja. To su BKOSI „PULAC“ (RIJEKA) , BKOSI „NADA“ (POŽEGA), BKOSI „M. DOBRINČIĆ“ (VELIKA GORICA),  DDZ „ŽELJKO KLEPAČ“ (URIHO), BKOSIŽ „ISTRIJANA“ (PULA), BKOI „OSJEČKI OSMJEH“ (OSIJEK), BK OSI „ SV. DUJE“ (SPLIT) i BK OSI „LASTAVICE“ (ĐAKOVO). 

Požeški Boćarski klub Nada  je imala dva predstavnika na Kupu Hrvatske u Splitu. U kategoriji BC3 Pejo Maras i asistentica Karmela Bišćan osvojili su tećee mjesto dok je u kategoriji BC4 Lovro Jelavić osvojio drugo mjesto. Požeški sportaši ostvarili su odlične rezultate i opravdali svoj odlazak na ovogodišnji Kup Hrvatske. 

Boćari Nade u subotu, 27. 04. 2019. nastupili su u Slavonskom Brodu na Turniru povodom obilježavanja Vojno-redarstvene akcije Bljesak. Turnir je organizirao Boćarski klub Dan, Sportski savez za osobe s invaliditetom Brodsko-posavske županije i Grad Slavonski Brod, a održan je u Sportskoj dvorani Osnovne škole I. G. Kovačić. Sudjelovalo je 5 klubova (BKOSIŽ Istrijana Pula, BKCPO Zagreb, BK Nada Požega, BKOI Osječki osmjeh Osijek i BK Dan Slavonski Brod). Požežani su osvojili odlično 2. mjesto, prva je bila Istrijana, a treći domaći Dan. Za BK Nada nastupili su Franjo Pipek, Branko Derdić, Ivan Voćinkić i Mato Matanić. 

 

Pročitano 1961 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 09 Svi 2019 13:55