Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019 00:00

Darko Zovko (KK Nove nade) osvojio odlično 2. mjesto na jakom kuglačkom turniru "Zaprešić Open 2019."

ZAPREŠIĆ - Na 10. tradicijonalnom kuglačkom turniru "Zaprešić Open 2019." u konkurenciji gdje je kroz turnir u trajanju od tri tjedna nastupilo 621 kuglača iz gotovo svih hrvatskih klubova i ponajboljih europskih ekipa Darko Zovko, igrač Novih nada iz Požege došao je do same završnice gdje je u finalu izgubio za samo jedan čunj od slovenskog reprezentativca Janže Lužana.

Ovaj turnir zasigurno je jedan od najjačih europskih turnira pogotovo što ga gotovo sve reprezentacije ovog dijela europe koriste kao zadnje pripreme za svijetsko prvenstvo koje se održava za tjedan dana u Češkoj. Na putu do finala igrane su kvalifikacije gdje je Darko Zovko oborio impresivnih 676 čunjeva te se plasirao kao četvrti nositelj skupine, a kroz natjecanje morao je proći preko domaćeg igrača Zaprešićana Matije Mancea sa 2:0, te u osmini finala Slovenca Roberta Pinterića također sa 2:0.

Ulaskom među osam najboljih ostao je jedini Hrvat u turniru a to mu je dalo poseban motiv za još korak dalje. Ždrijeb mu je u polufinalu dodijelio i drugog Slovenca ponajboljeg igrača današnjice osvajača nekoliko najvećih svjetskih odličja Uroša Stoklasa taj meč dobio je kroz pripetavanje sa 2:1.

U finalnom dvoboju čekao ga je osvajač turnira i treći Slovenski internacionalac Janža Lužan koji dobija prvi set igrajući bez ijedne greške Zovko u drugome setu odigrava naj bolju partiju turnira te obara 180 čunjeva i izjednačava na 1:1 u igri pripetavanja koja se odigrava u tri bačena hitca Slovenac sa više sreće dobiva za samo jedan čunj i osvaja turnir.

Osvojiti drugo mjesto na ovakvom natjecanju veliki je uspjeh i pokazatelj u kakvoj formi i na kojoj razini moraš igrati da bi iza sebe ostavio ovakva kuglačka imena.

Vrijedno je spomenuti da su Nove nade na turniru nastupili sa sedam igrača a šest najboljih oborili su 3640 čunjeva (D. Zovko 676, V. Turkalj 644,T. Čakalić 610, P. Zovko 593, M. Šakota 589 i M. Matijević sa 578 oborenih čunjeva).

Pročitano 661 puta