Srijeda, 11 Rujan 2019 02:00

Članovi Stolnoteniskog kluba Požega ostvarili odlične rezultate na 15. Memorijalu "Barba Tomo Amižić" u Zadru

ZADAR - Na službenom turniru Hrvatskog stolnoteniskog saveza za pojedinačnu seniorsku rang listu, jubilarnom 15. Memorijalu "Barba Tomo Amižić" koji je održan 07. i 08. rujna 2019. u Zadru natjecalo se rekordnih 259 igrača i igračica. 

Među njima bilo je i 5 članova Stolnoteniskog kluba Požega. Nastupili su prvotimci STK Požege Dominik Zeljko, Fran Mihaljević, Luka Mateša i Luka Kovačević, te članica prve ženske seniorske ekipe kluba Nikolina Raguž.

Dominik Zeljko prikazao je najbolju igru, te nakon prolaska grupe u osmini finala u uzbudljivom meču sa 3:1 pobijedio Maria Baneka, člana Vodovoda iz Osijeka. U četvrtfinalu Dominik je imao za protivnika Luku Martineka, hrvatskog reprezentativca i prvog igrača na službenoj seniorske rang listi HSTS-a. Igrač Požege hrabro je ušao u meč  i odličnom napadačkom igrom poveo sa 2:0 u setovima. Nakon toga Martinek je igrao puno konkretnije i bolje, te su 2 iduća seta otišla na njegovu stranu. U 5. setu odlična igra oba igrača, ali bolji završetak igrača Požege i plasman u polufinale turnira. U polufinalu prvi igrač STK Požege igrao je s Danijelom Mijatovićem, Zadraninom koji ove godine igra za klub iz Mostara. Nakon odličnog meča u prva 2 seta rezultat odlazi na stranu Mijatovića, a potom Dominik igra odlično i dobiva 3. set. U 4. setu ponovo odlična igra protivnika i uz nešto sreće na kraju seta Mijatović je prošao u finale i kasnije osvojio turnir.

Drugi igrač Požege i kapetan Fran Mihaljević na otvaranju turnira ostvaruje vrlo vrijednu pobjedu nad Mislavom Martinekom iz Dugog Sela, 5. seniorom na rang listi. Nakon toga još dvije pobjede i prolazak grupe sa prvog mjesta i plasman u osminu finala. U osmini finala igrač Požege izgubio je od Marka Vidačeka.

Luka Mateša je pružio odlične igre u grupi koja je bila iznimno jaka, te sa jednom pobjedom završio natjecanje. Luka Kovačević kao najmlađi u ekipi Požege nije prošao grupu.

Nikolina Raguž je grupu prošla na 2. mjestu sa dvije sigurne pobjede i tijesnim porazom 2:3 od Zare Ilić iz Mladosti Zagreb. Nakon grupe, od igračice Požege bila je bolja Martina Rioža iz STK Vrsar rezultatom 1:3.

Ovaj turnir u Zadru pokazao je da igrači STK. Požege koji nastupaju 1. godinu u Superligi, prvom rangu stolnoteniskog natjecanja Hrvatske, marljivo treniraju i podižu svoju formu kako bi spremni dočekali početak natjecanja. Dominik Zeljko i Luka Mateša pokazali su svojim igrama da su prava pojačanja prve seniorske ekipe STK Požega za iduću sezonu. Uz kapetana Frana Mihaljevića i Luku Kovačevića čine složnu novu ekipu koja će sigurno pružiti puno dobrih utakmica i ostvariti mnogo pobjeda ove prve sezone.

Pročitano 1848 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 11 Rujan 2019 08:34