Ispiši ovu stranicu
Petak, 13 Rujan 2019 02:00

Na Glavici se ovog vikenda održava Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama.

POŽEGA - Narednog vikenda 14. i 15. rujna na požeškoj Glavici se održava Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama. Organizator je Moto klub Požega Promet, a glavni pokrovitelj utrka Požeško-slavonska županija.

Utrke i aktivnosti na Glavici najavio je tajnik MK Požega Promet Zlatko Jaroš na tiskovnoj konferenciji :  „Ovo je drugo moto natjecanje ove godine u Požegi, a 4. i 5. utrka u sezoni 2019. godine. U Požegi završava sezona i ovdje će se saznati i prvaci Hrvatske, što nama kao organizatorima daje određene zadatke da popravimo sve nedostatke, kojih se nadam da je sve manje i manje. Staza je u dobrom stanju, uredili smo i okoliš da možemo primit sve zaljubljenike u moto sport. Vozači dolaze već u petak, imaju treninge i verifikacije za utrku. Treninzi su i u subotu od 8 do 14 sati.

Natjecanja počinju u subotu od 14,30 sati i trajat će sve do 19 sati. Imamo cestovne moto utrke, skutere, brzinske utrke i oldtimere koji su kao kategorija najbrojniji. Predstavnika Požežana u utrkama imamo, ukupno sedam vozača, a sveukupno očekujemo preko 100 vozača. Na prošloj utrci u srpnju imali smo 99 vozača, pa sada očekujemo više.“ – zaključio je tajnik Jaroš, koji najavljuje i dosta novih vozača.

Utrka će biti posebno interesantna jer će donijeti prvake Hrvatske u svim kategorijama, a Jaroš se nada da će pošto je četiri dana festivala prošlo bez kiše, da će i Moto utrke proći bez kiše, uz lijepo, sunčano i toplo vrijeme.

U nedjelju program počinje već u 9,30 sati sa zagrijavanjem, a utrke od 13,30 sati.

Pročitano 2259 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 13 Rujan 2019 14:12