Ispiši ovu stranicu
Subota, 09 Studeni 2019 01:00

Stolnotenisačice Požege poražene na gostovanju u Petrinji kod Mladosti u 3. kolu 1. Hrvatske stolnoteniske lige - Istok

PETRINJA - U prošlu subotu stolnotenisačice Požege u 3. kolu 1.Hrvatske stolnoteniske lige - Istok nastupile su u Petrinji protiv STK Mladosti prošlogodišnjih superligašica. Mladost Petrinja je uz STARR Varaždin jedna od dvije najjače ekipe koje će se boriti za ulazak u Superligu.

Susret je otvorila domaća igračica Lea Brnić protiv Nikoline Raguž. 1. set odlazi na stranu domaće juniorke koja u izjednačenoj igri vodi prednošću seta 2 puta. Igračica Požege je 2 puta stizala rezultat, da bi 5. set nakon vodstva domaće igračice od 2:0 odigrala odlično i povela sa 5:2. Nakon time outa domaćih Nikolina nastavlja s odličnom igrom i dolazi do ogromne prednosti od 9:2. Tada Lea igra odlično, te stiže prednost 10:6 za Nikolinu i 4 meč lopte. Igračice su se izmjenjivale u vodstvu, a požeška igračica propušta dodatne dvije meč lopte i gubi set i meč rezultatom 14:16.

U drugom meču za Požegu nastupila je kadetkinja Marla Vidaković protiv 3. igračice Mladosti Lucije Dankić i bez većih problema rezultatom 3:0 izjednačila rezultat u meču na 1:1.

Treću utakmicu susreta odigrala je za Mladost njihova najbolja igračica Ivana Marinić protiv juniorke Požege Hane Kroužil te dovela Petrinju u vodstvo od 2:1.

Nakon 3. meča igrao se par u kojem domaće igračice nisu ostavile puno šanse paru Požege Raguž-Vidaković, te su povele sa 3:1 u meču.

Nakon para dvoboj najmlađih igračica timova juniorke Brnić i kadetkinje Vidaković je uz prvi meč bio i najkvalitetniji meč dana. Nakon početnog vodstva Brnić, Marla je uz odličnu igru dobila iduća 2 seta, a prava drama se događala u 4. setu koji je otišao na stranu Lee Brnić rezultatom 14:12. U 5. setu ponovo odlična igra Marle Vidalović i ppbjeda za smanjenje rezultata 3:2.

Zadnji meč naiskusnijih igračica Marinić i Raguž odlazi relativno lako na stranu igračice Mladosti za konačnu pobjedu 4:2.

Mladi sastav STK Požege odlično je igrao i borio se protiv realno jačih igračica koje imaju iskustvo Superlige, ali uz malo sportske sreće u 1. meču utakmica je mogla otići i na drugu stranu. Iduće susrete stolnotenisačice Požege igraju u svojoj dvorani, u subotu, 16.11.2019. protiv STK MGK Drava Žabnik i STARR Varaždin.

Pročitano 1579 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 09:17