Utorak, 03 Prosinac 2019 01:00

Stolnotenisači Požege pobijedili Split i ostvarili prvu domaću pobjedu u HEP Superligi

POŽEGA - U 7. kolu HEP Superlige, u subotu, 30. 11. 2019.  stolnotenisači Požege ugostili su trećeplasiranu ekipu lige STK Split. Bio je to iznimno važan meč za domaćina odigrao se pred više od 60 vjernih navijača od kojih su ponovo najglasniji bili limači Nogometnog kluba Slavonija.

Utakmicu je otvorio 1. igrač STK Požege Dominik Zeljko protiv Josipa Mustapića koji na samom početku igra odlično i dolazi u vodstvo od 2:0 u setovima. Nakon vodstva Zeljka bolja igra Mustapića koji dobiva 2 iduća seta i uvodi meč u neizvijesnost 5.seta. Posljednji set Zeljko opet igra odlično i sigurno dobiva meč, te dovodi ekipu STK Požege u vodstvo od 1:0.

Drugi meč za ekipu Požege odigrao je Fran Mihaljević protiv najboljeg igrača Splita Vedrana Bakača. Prvi set odlazi na stranu požeškog igrača, da bi nakon toga Bakač dobio 3 seta i izjednačio rezultat u meču na 1:1.

Treću utakmicu za ekipu Požege igrao je Luka Mateša protiv Josipa Jerkovića, koja uz veliku borbu u 5 setova ipak odlazi na stranu igrača Splita za rezultat 1:2.

Tada Dominik Zeljko protiv Vedrana Bakača nakon gubitka 1.seta igra sjajan meč, te sigurnom i požrtvovnom igrom pobjeđuje rezultatom 3:1 za izjednačenje u meču na 2:2.

Zadnji odlučujući meč igrao je za Požegu kapetan ekipe Fran Mihaljević protiv Josipa Mustapića. Igrač Požege ulazi samouvjereno u meč, te odličnom igrom dolazi do vodstva od 2:0 u setovima. U tim trenucima većina prisutnih u dvorani očekivala je sigurnu pobjedu požeškog igrača, ali Mustapić lagano dobiva 3. set, te nakon velike borbe u 4. setu dolazi do set lopte za neizvjesni 5. set. Upravo tada Mihaljević pokazuje mirnoću i uz veliku borbu dobiva 4. set nakon 3 meč lopte rezultatom 15:13 za ukupnu pobjedu Požege rezultatom 3:2.

STK Požega trenutno zauzima 6.mjesto na tablici, a već u iduću subotu gostuje u Dugom Selu u 8. kolu Superlige.

Pročitano 1494 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 03 Prosinac 2019 08:32