Četvrtak, 05 Ožujak 2020 01:00

U travnju kreće prvo Prvenstvo Slavonije u motocrossu, jedna trka vozit će se i u Požegi

POŽEGA - Kao što smo ranije najavljeno pred nama je jedan sjajan sportski projekt, u travnju konačno kreće Prvenstvo Slavonije u motocrossu! Projekt zaljubljenika u motociklizam koji je osuđen na uspjeh.

– Ideja je da se makne ljude s polja, da im se da prilika da se voze i natječu na sređenim stazama, da je sve pod nadzorom, a opet s druge strane da nije problem u prejakoj konkurenciji s puno jačim vozačima koji se natječu u državnom prvenstvu jer je ovdje uglavnom riječ o amaterima i mladim vozačima. Taj dio s mladim vozačima mi je posebno drag, vozit će se i juniorske utrke, a sjajna je stvar da se pojavljuje sve više i više mladih vozača kojima će ova liga biti sjajan poligon za skupljanje iskustva – rekao je tajnik SML Ivan Došen. 

Prva trka Slavonske motocross lige vozit će se 5. travnja u Malinu, nakon čega slijede Pakrac, Požega, Gornjoj Petrički i Viškovcima, a vode se pregovori da se posljednja trka sezone vozi u Osijeku kao veliko finale prve sezone.

Osim motocrossa vozit će se i trke quadcrossa te enduro discipline, a uzbuđenja sigurno neće nedostajati, ljubitelji moto sporta u Slavoniji doći će na svoje!

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 908 puta