Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 12 Ožujak 2020 01:00

19. Olimpijski festival Dječjih vrtića Požeško - slavonske županije održat će se u subotu, 09. 05. 2020. na Gradskom stadionu u Kutjevu

POŽEGA / KUTJEVO - 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško - slavonske županije održat će se u subotu, 09. svibnja 2020. na Gradskom stadionu u Kutjevu. 

Isred organizatora Požeškog športskog saveza glavni tajnik Željko Mitrović dogovorio je domaćinstvo i generalno pokroviteljstvo ovogodišnjeg festivala s mladim kutjevačkim gradonačelnikom Josipom Budimirom koji se za vrijeme svog šestogodišnjeg mandata na čelu Kutjeva već dokazao kao istinski prijatelj sporta i sportaša. 

Jubilarno, 20. izdanje dječje olimpijade u svibnju 2021. će biti ponovno u Požegi, a nakon toga će organizator ponuditi domaćinstvo i ostalim sredinama iz kojih dolaze vrtići, a gdje natjecanje još nije bilo. Riječ je o Pleternici, Velikoj i Jakšiću. 

Sastanak organizacijskog odbora 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića bit će kao i svake godine sredinom travnja u Požegi. Festival će se održati pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Kutjeva, a koordinator natjecanja je Jurica Bešlić. 

Prošle godine Olimpijski festival održan je na Gradskom stadionu u Pakracu (11. 05. 2019.). Bio je to drugi put da je Pakrac bio domaćin nakon što je prvu dječju Olimpijadu ugostio 2006. Godinu dana poslije, 2007. natjecanje je bilo u Lipiku, a svi ostali Festivali održani su u Požegi.

Na 19. izdanju dječje Olimpijade sudjelovat će svih 10 vrtića s područja Požeško-slavonske županije s ukupno 11 ekipa. To su DV Radost Požega, DV Kockica Lipik, DV Maslačak Pakrac, DV Požega (Cvjetna livada i Rudinska), DV Velika, DV Svetog Leopolda Mandića Požega, DV Šareni svijet Požega, DV Tratinčica Pleternica, DV Kutjevo i DV Jakšić.

Djeca će se natjecati u atletici (trčanje na 50 metara, skok udalj i bacanje loptice) i malom nogometu, a ukupno će nastupiti 440 natjecatelja. Naslov pobjednika brani ekipa Dječjeg vrtića Maslačak Pakrac koja je osvojila prva mjesta na posljednja dva Festivala koji su održani 2018. i 2019. godine.

Pročitano 1189 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Ožujak 2020 08:49