Ponedjeljak, 23 Ožujak 2020 01:00

Požeški športski savez dio je informativnog internet servisa Hrvatskog olimpijskog odbora "Sportska Hrvatska"

ZAGREB/POŽEGA - Požeški športski savez je od početka 2017. godine dio nacionalnog servisa vijesti Hrvatskog olimpijskog odbora "Sportska Hrvatska". To je informativni prostor članica HOO-a i drugih sastavnica hrvatskog sporta koje imaju vlastite internetske izvore.

Opći cilj je unapređenje medijske prezentacije hrvatskog sporta, poštivanje olimpijskog načela ravnopravnosti sportašica, sportaša i sportova bez obzira na njihovo komercijalno i medijsko značenje, materijalnu komponentu ili rezultatski doseg te promicanje uloge sportaša u društvu i skrbi društva o sportu na lokalnoj razini.

Od veljače 2015. Sportska Hrvatska izravno je uključena u program Sportske televizije (SPTV) https://sptv.hr objavom vijesti članica za vrijeme/tijekom emitiranja sportskih vijesti SPTV-e, a od svibnja 2018. sastavni je dio portala Sportskih novosti https://sportske.jutarnji.hr

Sportska Hrvatska je 2019. godine okupio 93 posto nacionalnih sportskih saveza i sportskih zajednica u Hrvatskoj te dao širi uvid u sportsku sliku RH, donoseći informacije kojih u većini nema u redovom informativnom prostoru. Uz vijesti iz nacionalnih sportskih saveza i sportskih zajednica iz svih dijelova Hrvatske te vijesti Hrvatskog olimpijskog odbora, odnedavno su uključeni i Središnji državni ured za sport, Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca, Hrvatski akademski sportski savez, Hrvatski školski sportski savez, a sve zajedno prenosio je i ugledni nacionalni specijalizirani (sportski) portal Sportskih novosti.

Za prijenos servisa Sportska Hrvatska odlučila su se tri opća regionalna portala - Dalmacijadanas.hr, GlasSlavonije.hr i Novo.hr - doprinoseći njegovoj medijskoj popularizaciji.

Po izvješću Hrvatskog olimpijskog odbora Požeški športski savez je u 2019. godini bio treći po broju obavljenih vijesti od svih županijskih i gradskih saveza u Republici Hrvatskoj. 

 

 

Kratki pregled rezultata Analize:

· Servis je prenio više od 10.600 vijesti, što je 110% povećanje u odnosu na 2018. (5.000 vijesti)

· Prosječno dnevno preneseno je 30 vijesti

· Omjer vijesti u odnosu savezi - zajednice = 70% : 30%

· Četvrtinu vijesti čine savezi sportova čije aktivnosti nisu jače medijski zabilježene

· Vijestima je prema Googleovoj analitici pristupilo preko 5.000 dnevnih jedinstvenih posjetitelja, od čega 60% putem mobilne aplikacije

 

Pročitano 1680 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Ožujak 2020 08:42