Ponedjeljak, 04 Svi 2020 02:00

Odlukom Stožera civilne zaštite RH druga faza relaksacije bez promjena za sport do 11. 05. 2020.

ZAGREB - U ponedjeljak, 04. 05. 2020. kreće druga faza ublažavanja mjera Nacionalnog Stožera Civilne zaštite no nažalost ništa se neće promijeniti po sportskim pitanjima. Sportaši će i dalje biti osuđeni na individualne treninge u vlastitom režimu ili kao oni u vrhu na grupne treninge do 5 igrača. Tek u trećoj fazi će se ta brojka proširiti na 10 osoba pa će od 11. svibnja biti moguće organizirati suvisliji trening od ovih s premalim brojem igrača posebno za timske sportove kao što je nogomet.

U idućem tjednu će se vjerojatno puno toga iskristalizirati baš po pitanju nogometa jer se u utorak, 05. 05. 2020. očekuje okupljanje vodećih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza koji bi trebali donijeti odluke koje sportaši željno iščekuju. Što se tiče Prve HNL ona ima još vremena i onaj zadnji rok za početak sredinom lipnja, a i aduta u vidu odigravanja Lige za prvaka i Lige za ostanak.

Za drugoligaše očito vremena ima no uvjeta i želje nema pa će se njihova sezona ovaj tjedan možda i završiti. Šibenčani trljaju ruke jer im se smiješi plasman u Prvu HNL koja bi mogla biti veća za dva člana pa je prvi na listi čekanja Orijent koji bi mogao stopama Šibenika. Treća HNL ima rok za početak 30.svibnja, a nakon tog datuma bi trećeligaši mogli na ljetne praznike.

Ako je odluka Stožera da se niti nakon 11. svibnja nogometaši neće smjeti okupljati u punom kapacitetu na treninzima rok za pripremu i povratak u natjecateljski ritam je stvarno prekratak, a napori koji ih čekaju prevelik zalogaj za amatere pitanje je koliko bi to bilo normalno i realno te pogubno za zdravlje nogometaša. Ostaje tada vidjeti na koji bi se način popunjavala Druga HNL i hoće li prvaci Trećih liga (5) igrati kvalifikacije što možda saznamo ovaj tjedan jer je rok za odluku o drugoj opciji početka natjecanja 4.svibnja.

Ukoliko se HNS odluči čekati treću opciju (početak 13.lipnja, a rok za objavu 18.svibnja) amateri bi mogli završiti svoju napetost i očekivanja o nastavku prekinutog natjecanja. Prije svega riječ ima Stožer prema čemu se ravnaju svi sportski savezi koji definitivno ne mogu donijeti dobru odluku – samo onu koja manje šteti.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1785 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Svi 2020 08:58