Ponedjeljak, 11 Svi 2020 02:00

Od 13. svibnja 2020. dozvoljen je rad fitness centara i treninzi klubova na otvorenom prostoru

ZAGREB - Konačno smo dočekali bitniju i važniju vijest vezanu za sport i sportaše iz Nacionalnog stožera. Krunoslav Capak je u jučerašnjem obraćanju javnosti otkrio da se od srijede, 13. svibnja 2020. smiju koristiti svi tereni na otvorenom, pomaknu granicu okupljanja broja osoba na jednom mjestu na 40 pa time otvorio prostor za obavljanje treninga i kolektivnih sportova svih klubova koji ne spadaju samo u I. ili II. kategoriju.

Od 13. svibnja će se moći koristiti i zatvoreni sportski objekti (teretane, fitness centri, dvorane…), a od 18. svibnja u potpunosti i bazeni no sve skupa pod ograničenim uvjetima i poštivanjem osnovnih epidemioloških mjera i pridržavanja socijalne distance bez mogućnosti bliskog kontakta u svlačionicama, tuširanja itd.

Za većinu naših klubova koji se bave kolektivnim sportovima ova je vijest ipak stigla prekasno jer su natjecanja prekinuta i zaključena pa nema prevelikog smisla trenirati punom parom bez cilja i utakmica vikendom, ali cilj je svakako vraćanje zapuštenih sportskih organizama u normalno stanje pred pripreme za narednu natjecateljsku sezonu. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1442 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Svi 2020 09:29