Petak, 28 Svi 2021 12:18

Stožer civilne zaštite RH ponovno dopustio treniranje u zatvorenim prostorima

ZAGREB / POŽEGA - Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je novu Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID–19 putem okupljanja.

Odlukom su i nadalje dopuštena natjecanja na otvorenom, dok su u zatvorenim prostorima dopuštena ligaška natjecanja 1. i 2. ranga (seniori) i 1. ranga (juniori) u ekipnim sportovima te 1. ranga (seniori) u pojedinačnim sportovima te kategoriziranih sportaša i kandidata za međunarodna natjecanja u pojedinačnim sportovima.

Novost je dopuštanje trenažnih aktivnosti i za ostale klubove u zatvorenim prostorima, a izuzetak su školske dvorane, gdje su dopušteni treninzi samo za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu (seniori) i 1. rangu (juniori) u ekipnim sportovima te 1. rangu (seniori) u pojedinačnim sportovima te treninzi i natjecanja kategoriziranih sportaša i kandidata za međunarodna natjecanja u pojedinačnim sportovima.

Sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Odluka stupa na snagu danas, 28. svibnja i važi do 15. lipnja 2021. 

Tako će nakon što su puna dva mjeseca trenirali na otvorenom (igrališta na Sportsko - rekreacijskom centru i Gradskim bazenima) u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc ponovno ući mlađe kategorije Košarkaškog kluba Požega i Rukometnog kluba Požega. 

Pročitano 618 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Svi 2021 12:28