Petak, 17 Travanj 2015 00:00

Mladi igrači STK Požega osvojili 3. mjesto u 3. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi

POŽEGA - Stolnoteniski klub Požega je prošli vikend završio s ligaškim natjecanjima.

U nedjelju, 12. travnja, u maloj dvorani Grabrika održan je posljednji,  6. krug seniorske 3. međužupanijske lige gdje je ekipa kadeta Požege u sastavu Luka Kovačević, Ivan Dujmović i Andrej Samarđić ostvarila pobjedu 4:1 nad ekipom STK Sibinja i poraz od 1:4 od ekipe Imia Sredanci.

Na kraju odigranog prvenstva ekipa Požege, koja je u ovoj ligi nastupila po prvi puta zauzela je odlično treće mjesto, te osvojila pripadajući pehar. Prvak 3. Hrvatske lige je STK Obrtničke škole Brod-veterani dok je drugo mjesto osvojila ekipa Imia Sredanci

Tijekom ovog tjedna ekipa kadeta Požege nastupa i u sastavu OŠ Antun Kanižlića na državnom prvenstvu osnovnih škola gdje su se plasirali među 6 najboljih ekipa u Hrvatskoj.

Idući vikend u Osijeku, od 17. do 19. travnja ekipa STK Požega će u istom sastavu nastupiti na Prvenstvu Hrvatske za kadete ekipno gdje su se plasirali među 8 najboljih ekipa.

U pojedinačnoj konkurenciji nastupit će kadet Luka Kovačević koji se plasirao na prvenstvo među 32 najbolja kadeta Hrvatske.

Prva muška ekipa STK Požege u zadnja 2 kola 2. Hrvatske lige (Slavonska regija skupina zapad) bila je slobodna, a nakon završetka lige zauzela je 2. mjesto, te će sudjelovati na vrlo jakim kvalifikacijama za ulazak 1.Hrvatsku stolnotenisku ligu koje će se održati u Ljubeščici od 24. do 26. travnja.

U subotu, 11. travnja, ženska ekipa STK Požege odigrala je posljednje kolo 1. Hrvatske stolnoteniskel lige u kojem su požeške stolnotenisačice na domaćem terenu izgubile rezultatom 2:4 od ekipe STK Mošćenica. 

Pročitano 857 puta