Petak, 20 Siječanj 2017 01:00

Trener Hrvoje Jurković imenovan za pomoćnika koordinatora HRS-a za mlađe kategorije Regije Istok

POŽEGA - Odlične vijesti stigle su iz Škole rukometa koju vodi rukometni trener Hrvoje Jurković jer je 6 njegovih rukometaša dobilo poziv za selekciju regije Istok Slavonije i Baranje.

Među 30 igrača se nalaze Mislav Obradović koji je dobio i poziv za nacionalnu selekciju te Šimun Banović, a 4 rukometaša su uvrštena na spisak među 40 rukometaša u 2004. godištu što je sve rezultat dobrog rada u prošloj godini.

Trener Hrvoje Jurković, koji je u Požeštini pa i šire poznat kao "Jura" napominje : "od 01. srpnja 2016. do 01. siječnja 2017. godine odradili smo 130 treninga, a svaka generacija je odigrala preko 30 utakmica što su malo žešći standardi. I to je upravo rezultiralo pozivima tim dečkima u selekciju". 

Sa svojim znanjem i entuzijazmom trener Hrvoje Jurković smatra da naše područje može biti rukometna perjanica i da možemo vratiti staru tradiciju rukometa.

Trenutno je u pregovorima sa Županijom i Gradom, a veliku podršku ima od Hrvatskog rukometnog saveza koja je prepoznao njegov rad, znanje i kvalitetu te je zbog toga nedavno inaguiran u pomoćnika kordinatora za regiju Istok za mlađe dobne skupine i među deset trenera je koji kordiniraju rad sa mlađim dobnim skupinama u Hrvatskoj.

U projektu za revitalizaciju rukometa trener Jurković ističe statističke podatke iz posljednjeg izvješća iz bivše države, iz 1991. godine, kojeg je napisao tajnik rukometnog saveza gospodin Tomislav Pirc, gdje se navodi da je bilo registrirano 13 muških i ženskih rukometnih klubova na području tadašnje općine "Slavonska Požega" i da je današnje stanje jednom rječju katastrofalno.

Danas imamo na području cijele Županije samo 3 kluba, dva u Požegi i jedan u Pakracu s tim da je ženski rukometni klub na korak od gašenja ako se nešto ne promijeni. Ovaj projekt je trener Jurković pokušao već nekoliko puta pokrenuti, međutim potreban je širi konsenzus gdje uporišna točka mora biti lokalna zajednica.

- "Najgora smo Županija u Hrvatskog i totalno smo dno hrvatskog rukometa ,a imamo Marka Kopljara koji je kapetan Hrvatske A reprezentacije"- ističe trener Jurković koji kaže da entuzijazma ima neograničeno, a uz pomoć lokalne zajednice i veliku podršku Hrvatskog rukometnog saveza vjeruje da možemo biti rukometni Centar u Hrvatskoj.

Zahvaljujući Športskom društvu Lopta, Požega je ipak svih ovih godina bila pristutna na rukometnoj karti Hrvatske zahvaljujući tradicionalnom Rukometnom turniru mlađih kategorija "Požeški dječaci" koji će se ove godine održati  po 13. put te će ponovno okupiti minimalno 15 -20 ekipa iz cijele Hrvatske i izvana u 2004. godištu, svih ovih godina organizira se i uz veliku podršku Hrvatskog rukometnog saveza, a sve s ciljem boljitka za naše rukometaše i hrvatski rukomet. 

13. Rukometni turnir "Požeški dječaci održat če se 19. i 20.travnja u Sportskoj dvorani "Tomislav Pirc".

Pročitano 3931 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Siječanj 2017 10:10