Četvrtak, 17 Siječanj 2019 00:00

Nexe dobio obje utakmice na rukometnom spektaklu u Požegi

POŽEGA - Iako je nogomet najbrojniji i najeskponiraniji sport u čitavom svijetu, Hrvatskoj pa i Požegi, ovaj grad je kada je sport u pitanju ipak rukometni, barem po povijesnim učincima. Da prijestolnica Zlatne doline i dalje ima rukometnu publiku potvrdilo se i danas na rekreativnom događaju kojeg su uveličali gosti iz Mađarske i Našica. S obzirom na ogroman broj djece, vjerojatno će tako i ostati.

Prekrasan je ovo način promocije sporta, sve tri momčadi su se došle zabaviti, ali i igrati ozbiljan rukomet. Bilo je tu čvrstih duela, kontri, obrana i lijepih, atraktivnih poteza. Prednjačili su naravno rukometaši Nexea koji su i bez reprezentativaca pokazali zašto su ove godine vrlo blizu Zagrebu i prekidu njegove velike dominacije kada su u pitanju naslovi prvaka Hrvatske.

Odradili su Našičani ozbiljno obje utakmice, oba puta slavili a posebno se istaknuo legendarni zlatni olimpijac Vedran Zrnić koji je očito imun na godine. Nexe je krenuo žestoko, vrlo brzo su stvorili prednost protiv mađarske ekipe Komlo, na odmoru su imali +7 (19:12), povremeno bili i na +10 pa onda u završnici malo usporili, dali minutažu i mlađima pa su Mađari susret završili na -6 – 33:27. U drugom susretu na teren su izašli domaći rukometaši koji u svojoj ligi gaze sve pred sobom i ponovno Nexe. Opet su Našičani pokazali da su kvaliteta više dok su igrali s prvom ekipom, ponovno su kao i protiv Mađara, ponovno su na odmoru imali veliku prednost, ovoga puta 8 pogodaka prednosti (19:11). U drugom poluvremenu Požežani su pokazali da rezultati u prvenstvu nisu slučajni, da i te kako znaju igrati pa su u drugom dijelu i pobjedili.

Naravno, i u drugom dijelu gosti iz Našica su igrali s mladom postavom pa je posao Požegi bio olakšan, stigli su do samo -4 na kraju, 31:27 za Nexe. Nije nedostajalo lijepih poteza ni u ovoj utakmici, ali se mora istaknuti nestvarna asistencija Olega Polančeca koja je izmamila aplauz čitave dvorane, čak je i klupa Nexea zapljeskala za Balićevsko dodavanje bez gledanja.

Na kraju ovaj događaj definitivno zaslužuje sve pohvale, možda bi se trebao događati i više od jednom godišnje. Odličan rukomet i vrlo lijepo popunjena dvorana.

Šteta što Požežani mogu samo žaliti za nekim prošlim vremenima kada se igrala i liga na razini županije sa desetak klubova, dok danas ta osnovna baza ne postoji. Češća organizacija ovakvih događaja mogla bi pokrenuti nešto jer je jasno da ljudi vole rukomet, s nestrpljenjem čekamo što su nam u RK Požega spremili za sljedeći put.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1191 puta