Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 02:00

Rukometaši Požege počeli pripreme za novu sezonu 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever

POŽEGA - U utorak, 06. kolovoza na Sportsko-rekreacijskom centru održana je prva prozivka i prvi trening rukometaša Požege nakon poduže ljetne stanke. Prvoj prozivci odazvalo se ukupno 18 igrača, od toga 15 poznatih lica koji su boje kluba branili i prošlu sezonu, te trojica novih igrača. Desetak igrača bilo je opravdano odsutno, a njihovo uključivanje u pripreme očekuje se najkasnije do kraja tjedna.

Jedan od opravdano odsutnih bio je i predsjednik kluba Igor Starčević, te je pozdravnu riječ preuzeo sportski direktor Dario Anić. - "Pozdravljam sve prisutne igrače i želim vam da se što bolje pripremite za sezonu. Želim vam da ove pripreme prođu što lakše i bez ozljeda, da se dobro spremimo i odigramo što bolju sezonu, još bolju od prošle. Okvirni raspored dogovorenih pripremnih utakmica otprilike znate, a na vama je sad da se taj period što bolje odradi i da što bolje uđemo u sezonu. Molim vas da budete ozbiljni i da ozbiljno shvatite ovaj dio priprema jer je to jedini period kada smo svi zajedno. Svi smo toga svjesni zato je vrlo važno da ovaj dio priprema odredimo što jače i što bolje" – izjavio je Dario Anić.

Potom je riječ preuzeo prvi trener kluba Dag Kovačević te je nakon uvodnog pozdrava izjavio: - "Nismo se dosta dugo vidjeli, pauza je bila malo veća, gotovo četiri mjeseca. No, vjerujem da ste u tom periodu radili na sebi i da niste prestali s treningom. Znači, što nas očekuje? Nova liga, jača liga te bi i vaše i naše obveze trebale biti dosta ozbiljnije nego u rangu ispod. Ono što smo igrali prošle godine neće biti dovoljno za ovaj rang i morali bi to podići na malo višu razinu. Biti će problem poslije s igračima koji su raštrkani svugdje te bih stoga volio da ovaj dio priprema, kada smo svi skupa odradimo što bolje. Osobito molim igrače iz Zagreba da treniraju što više i da treninge održavaju što više i što duže. Po meni, ako se sve ovo shvati ozbiljno imamo vrlo dobru ekipu. Okolnosti će nas odvesti na ovu ili onu stranu, pogotovo one na koje ne možemo utjecati."

Požeški klub u novu sezonu će ući s tri nova igrača. Najiskusniji među njima je Marko Sertić koji dolazi iz redova zagrebačkog Metalca. Prije Metalca igrao je u svojoj rodnoj Novoj Gradiški. Veliki plus biti će i to što je već igrao s nekoliko prvotimaca Požege koje dobro poznaje. Iako može igrati na više pozicija najdraže mjesto mu je srednji vanjski. Marko će biti veliko pojačanje jer ima iskustva igranja i Premijer i 1. lige. Drugi igrač koje je pojačao Požegu je Stijepan Tomas. Stasiti Stijepan igra na poziciji pivota. Dolazi iz Valpovke, a prije toga je igrao i za Osijek. Brat je požeškim ljubiteljima rukometa poznatijeg Kreše Tomasa.  Treće pojačanje je većini dobro poznato lice. Nakon nekoliko sezona odmora zbog školovanja redovnim treninzima ozbiljno je prionuo igrač ponikao u požeškom klubu – Domagoj Šarić. Također igra na poziciji pivota, te je s njima pojačana konkurencija na crti braći Tomas i iskusnom rutineru Tomislavu Ragužu. Tijekom studiranja u Puli Domagoj je igrao za Arenu Jadrograd i Verudu.

Iz požeškog kluba naglašavaju da je najveće pojačanje što je uprava na čeku s predsjednikom Starčevićem i sportskim direktorom Anićem uspjela zadržati isti sastav od prošle sezone zajedni s trenerom Kovačevićem kojima će ovaj trojac doći samo kao šlag na tortu. Osim u klubu zadovoljni mogu biti i ljubitelji rukometa u Požeštini koji će na parketu legendarnog Grabrika (SD Tomislav Pirc) moći gledati sve igrače koji su prošlu prvenstvenu sezonu odigrali bez ijednog poraza, te su se plasirali i u osminu finala Kupa gdje su ispali od jakog Nexea. 

Prvi tjedan priprema planirana su dva treninga dnevno. Jutarnji bi bio na otvorenom, te u teretani, dok bi drugi večernji trening bio samo na otvorenom za što bolje jačanje tjelesne pripremljenosti. Poznat je i okvirni raspored pripremnih utakmica koji će se idućih dana i konačno potvrditi.

Početak sezone u 1. HRL sjever planiran je 14/15.09. kada u prvom kolu požeški rukometaši gostuju u Čakovcu koji je uz Požežena drugi debitant u ovom rangu natjecanja. Prvu utakmicu u novom rangu pred svojim navijačima Požežani će odigrati u subotu, 21. rujna kada će u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc gostovati Osijek. 

 

(Izvor : Službena facebook stranica Rukometnog kluba Požega)

Pročitano 1413 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 12:47