Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 17 Veljača 2020 01:00

Rukometaši Požege pobijedili RK Maksimir Pastela (Zagreb) u 16. kolu 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever

POŽEGA - Konačno su požeški rukometaši došli do prve pobjede u proljetnom dijelu sezone. Bila je to zaista sjajna rukometna predstava u kojoj je tristotinjak gledatelja moglo uživati od prve do posljednje minute. Igra Anićeve momčadi oscilirala je od briljantnog do očajnog, a slično vrijedi i za goste iz Zagreba, RK Maksimir. 

Početak utakmice bio je potpuno u znaku domaćih, na vratima je čuda radio Antonio Ćosić pa se nakon uvodnih 4:0 moglo zaključiti da je to “samo 4:0”, jer da je napad bio i upola raspoložen kao obrana utakmica je mogla biti odlučena već u uvodnih 7-8 minuta.

Prvih 15 minuta požeška obrana je bila fantastična, gosti su bili na samo 3 postignuta pogotka i bez nekakve ideje kako probijati bedem pred doaćim golom. Tu slijedi prvi pad domaćih, obrana popušta, napad nastavlja u nekakvom polovičnom ritmu i malo po malo gosti se približavaju na 11:10, no do kraja Požega ipak dodaje gas i odlazi na odmor s 3 pogotka prednosti. 

U nastavku potpuno drugačija slika, Maksimir kreće sjajno, brzo anulira zaostatak s odmora, a sredinom drugog poluvremena oni su u plusu za tri gola. U tim se trenucima nije vidio način kako Požega može dobiti ovaj susret, napad je bio užasno spor, glave pognute, a obrana bez čvrstine i odlučnosti. Onda je još jednom javio Ćosić, dva napada gostiju zaustavlja sjajnim obranama, u napadu stvari u svoje ruke uzima Ivan Antunović i brzo Požega dolazi u egal. Kada se vodstvo preselilo ponovno na stranu domaćih gosti potpuno padaju, i u furioznih desetak minuta Požega odlazi na veliku prednost od +6 što su Zagrepčani do kraja samo smanjili na konačnih 32:28.

Teško su shvatljive oscilacije u igri Požege, to je zaista bilo od sjajnog do očajnog i nazad, no zato je rukomet i zanimljiv, još jednom je požeška publika imala priliku uživati u zanimljivom susretu, ovoga puta sa sretnim završetkom. Dario Anić i njegova momčad sada puno mirnije mogu gledati na nastavak sezone, ovim slavljem kupljen je mir, ali i velika doza samopouzdanja i ostanak se sada ponovno čini kao potpuno realna priča, i to osiguran na vrijeme, bez pretjeranog stresa u završnici sezone. U 17. kolu RK Požega gostuje u Križevcima kod KTC-a. 

 

16. kolo 1. HRL sjever :

RK Požega – RK Maksimir Pastela 32:28 (15:12)

RK Požega: Ćosić (17 obrana), Banović 2, Janjić 1, Jurković 4, Markanjević, Polanec, Glasnović, Tomas 1, Gotal, Grgurić 3, Baričević, Rajič (3 obrane), I.Antunović 11, M.Antunović 6(3), Sertić 4, Tukonić. Trener: Dario Anić.

RK Maksimir Pastela: Perić 2 (15 obrana), Brzica, Periša, Dujmović, Tičić 3, Grahovac, Vrgoč 3, Vidmar 5, Jelić, Kadija, Starčević 2, Medić 2(1), Pleš 3, Kocen 6(1), Purić 2. Trener: Zvonimir Bilić.

Sedmerci: RK Požega 3/4 (M.Antunović 3/4), RK Maksimir Pastela 2/5 (Medić 1/2, Kocen 1/2, Vidmar 0/1)

Isključenja: RK Požega 6 minuta (Janjić, Tomas, I.Antunović), RK Maksimir Pastela 4 minute (Vidmar, Starčević) Suci: Goran Cupek i Robert Kožuhar (Garešnica) Nadzornik: Vladimir Sokol (Novi Marof) Gledatelja: 300

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1796 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Veljača 2020 10:07