Utorak, 06 Rujan 2016 02:00

Održan 2. Aurea Fest Polumaraton Požega 2016

POŽEGA -  Više od stotinu natjecatelja sudjelovalo je u subotu, 03. rujna na Aurea fest polumaratonu u kategorijama polumaratona i utrci građana od 8.5 kilometara.

Pobjednik polumaratona je Dejan Radanac iz Slavonskog Broda s vremenom 1.16.13. što je i novi rekord Aurea fest polumaratona. Drugo mjesto osvojio je Marko Zetović iz Belišća i Nikola Biter iz Zagreba.

Kod žena pobjednica polumaratona je Mariana Čegar Lukić iz Apatina, drugo mjesto osvojila je Maja Bonačić iz AK “Perpetuum mobile” iz Zagreba, a treće Marijana Švajda iz Požege.

Pobjednik na stazi u dužini od 8,5 kilometara je Matija Crnković iz Osijeka, drugoplasirani i trećeplasirani su Marko Ljevar i Hrvoje Držić, a među ženama pobjednica je Nives Zebić iz Garešnice, druga je Sandra Privšek iz Osijeka, a treća Kristina Dumančić.

Ovogodišnja utrka međunarodnog je karaktera te su sudjelovali natjecatelji iz BIH i Srbije, a dva trkača došla su čak iz Njemačke i Švicarske.

Uz veliki broj Požežana, bilo je natjecatelja iz Zagreba, Splita, Slavonskog Broda i drugih krajeva Hrvatske.

"Zadovoljni smo odazivom i svake godine želimo postaviti što više ciljeve i okupiti što veći broj trkača i da ova utrka uistinu poprimi sportsko-festivalski karakter. Ove godine na par mjesta utrke imamo i svirače koji pozdravljaju trkače, a nakon toga ćemo imati druženje da spojimo festival sa sportom" - rekao je Hrvoje Jagetić ispred Atletskog kluba Požega.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 2886 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 10:26