Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017 02:00

Veterani Atletskog kluba Požega osvojili 5. mjesto na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

ČAKOVEC - Proteklog vikenda u Čakovcu je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske za veteran(k)e u atletici. U konkurenciji 25 atletskih klubova iz Hrvatske, te natjecatelja iz Slovenije, Srbije i Madžarske, naš Atletski klub Požega je zauzeo visoko peto mjesto po broju osvojenih medalja.

Pojedinačno su Požežani također ostvarili odlične rezultate. Damir Ludvig je osvojio zlatnu medalju u kugli i disku u kategoriji M-55. Franjo Čamak je osvojio zlatnu medalju u skoku u vis te srebrne medalje u bacanju kugle, diska i utrci na 100m u kategoriji M-50. Damir Jakobović je osvojio čak četiri naslova prvaka Hrvatske i to u bacanju kugle, diska, koplja i gire u kategoriji M-50.

Osvajači naslova stekli su pravo braniti boje reprezentacije Hrvatske na predstojećim Balkanskim igrama u Staroj Zagori (Bugarska) u rujnu ove godine. Ostvareni uspjesi rezultat su kvalitetnog rada u požeškom Atletskom klubu posljednjih godina, a još bolji rezultati se očekuju konačnom izgradnjom atletskog borilišta na području grada Požege.

Pročitano 2451 puta