Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 02:00

Održana 46. memorijalna atletska utrka Zvonko Panežić

POŽEGA - U organizaciji Atletskog kluba Požega održana je 46. po redu memorijalna utrka Zvonko Panežić. Po prekrasnom vremenu na startu Pandetove petice i Memorijalne utrke pojavilo se 99 natjecatelja iz četiri države.

Uz požeške i natjecatelje iz brojnih gradova Hrvatske u utrci su sudjelovali i trkači iz Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Srbije. Kraću utrku koja je startala iz Mihaljevaca trčala su 42 trkača, dok je na startu memorijala u Velikoj nastupilo njih 57. Utrka se održala pod pokroviteljstvom Grada Požege i Zagrebačke banke, te uz potporu Općine Velika. Start memorijalne utrke označio je zamjenik načelnika Velike Ivica Potočanac.

Pobjednici ove utrke su svi koji su nastupili i svojim dolaskom podržali ovaj događaj, a ovogodišnji najbrži natjecatelji su:

5 km (Pandetova petica):

Muški : Dejan Jakeljić iz Bosanske Gradiške (ARK Gradiška) Miloš Klindo iz Bosanske Gradiške (ARK Gradiška) Pieter Kleerebezem iz Nizozemske (UFC Borne)

Žene : Vesna Janković iz Nize (ind.) Dragana Peula-Marinović iz Požege (ind.) Jasmina Warde iz Kutine (AK Sisak)

15.6 km (memorijalna utrka):

Muški : Matija Crnković iz Zagrađa (MK Hrvatski sokol) Antonio Đurčević iz Brestovca (AK Žumberak) Davor Blažević iz Đakova (ind.)

Žene : Jasna Plemeniti iz Našica (Nexe team) Andrea Lipovac iz Zagreba (ind.) Danijela Hofman iz Orahovice (Škola trčanja Orahovica).

Nagrade najboljima i najbržima uručio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić i predsjednica Atletskog kluba Požege Marijana Švajda. Gradonačelnik Puljašić uručio je i posebnu nagradu Ivani Maričić iz Orahovice (Plivački klub Orahovica) koja je istrčala Pandetovu peticu i bila najmlađa sudionica natjecanja.

- Finišerske medalje svim trkačima dijelili su naši najmlađi Noa, Patrik, Tin i Denis te se nadamo da je ovo početak povratka mladih u naš klub. Čestitamo svima na postignutim rezultatima i zahvaljujemo se onima koji su svojim radom i sredstvima podržali održavanje ovogodišnjeg memorijala – istaknuli su iz Atletskog kluba Požega.

 

(Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 1783 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 13:11