Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 02:00

U prvoj utrci nakon stanke zbog koronavirusa Krešimir Valentić (Atletski klub Požega) osvojio treće mjesto na trailu u Garčinu

GARČIN - Nakon cijelog ovog cirkusa što nam je napravila korona konačno smo dočekali da se sve smiri i da sportaši kreću s natjecanjima odnosno članovi Atletskog kluba Požega sa utrkama. Prvi na redu nakon pauze im je bio trail u Garčinu. To je nova utrka u organizaciji Ultramaraton kluba Mazator koja je trkače vodila prekrasnim stazama Dilja. Među 201 finišerom u tri kategorije Atletski klub Požega je ostvario odlične rezultate jer su svi požeški trkači završili među 20 najboljih.

Stazu dužine 20 kilometara Krešimir Valentić je "preletio", osvojio je treće mjesto i popeo se na pobjedničko postolje. Valentić je od početka držao visoki tempo trčanja i cijelo vrijeme bio među tri vodeća te mu je drugo mjesto pobjeglo za jednu sekundu.

Na istoj stazi bila su još dva požeška predstavnika. Ivan Vitenberg je također odradio odličnu utrku i po teškom i sparnom vremenu zauzeo četvrto mjesto i našem klubu donio još jedan vrhunski rezultat. Manuel Čarđić je kroz cilj prošao kao 15. i ostvarivši solidan rezultat zadržao se u sredini poretka.

Na stazi od 10 kilometara nastupili su Aleksandar Buranji i Dinko Zima te su i oni uhvatili dobre plasmane. Zima je zauzeo 9. mjesto što je veliki rezultat jer je još u procesu oporavka od prometne nezgode. Buranji se nakon kraće stanke zbog obiteljskih razloga velikim koracima vraća u trkačku formu što je potvrdio i na ovoj stazi gdje je uz dobar tempo trčanja osvojio 19. mjesto.

Ovo je potvrda da su članovi Atletskog kluba Požega dobro radili i trenirali svo ovo vrijeme dok ih kao i sve ostale sportaše u natjecanjima blokirala korona, a ovim rezultatima su dokazali da su jači i od nje.

Pročitano 1073 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 12:43