Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 08:50

Članovi Atletskog kluba Požega u protekla dva tjedna nastupili na brojnim utrkama

POPOVAC / OTOČAC / KARLOVAC / SLAVONSKI BROD / NAŠICE / VALPOVO / STARIGRAD PAKLENICA - Iza članova Atletskog kluba Požega su dva vikenda puna brojnih i dobrih nastupa. U subotu, 11. 06.u Popovcu je održan Baranja Night Trail na kojem su Vesna Janković i Krešimir Valentić zauzeli 2. i 4. mjesto. Vesna je ovim rezultatom još više učvrstila vodstvo u ukupnom poretku Slavonsko - baranje trail lige.

Istog dana su Ivan Vitenberg i Đuro Inok trčali cenere u Otočcu i Karlovcu gdje su obojica odlično otrčali i napravili svoj osobni rekord na ovoj dionici. U subotu, 18. 06. požeški atletičari nastavljaju s utrkama u Slavonskom Brodu, Našicama, Valpovu i Paklenici.

Tanja Paripović je u Slavonskom Brodu trčala noćni Kros u Tvrđavi na stazi dugoj 4 kilometra. Lapovac Backyard Ultra (Našice) donio je još bolje rezultate gdje je Ivan Vitenberg probio magičnu granicu od 100 km i na stazi proveo punih 15 sati.

U Valpovu je počela još jedna Valpovačka ljetna liga trčanja gdje je Đuro Inok prvo kolo otvorio utrkom na 10 km, a Vesna Janković je pobijedila na dionici od 5 km.

Krešimir Valentić bio je na Velebit Ultra Trailu koji je prolazio kroz Nacionalni park Paklenica i na kraju zauzeo ukupno 7. mjesto, a o utrci je rekao sljedeće : "Velebit trail! Iako sam trenirao za marathon odluka organizatora je bila da otkaže tu utrku i sve koji to žele prebaci na kraću stazu od 24km. U nedostatku motiva mjenjam kategoriju na 14.km. Teren je bio brutalan + visoka temperatura odlučio sam ići opušteno. Ipak raste adrenalin i malo po malo nakon početnog starta napredujem. Nakon nekoliko padova odlučujem ići opreznije i tako završavam kao 7. u ukupnom poretku. Više nego zadovoljan nakon borbi sa ozljedama i oporavkom nakon Istre i ne treniranja za tako kratke utrke."

Na utrci Kros u Tvrđavi (8 km) u Slavonskom Brodu Franjo Herijan osvojio je 3. mjesto i tako upotpunio dobre rezultate požeških atletičara u dva protekla trkačka vikenda. 

 

(Foto : Vesna Janković, Tanja Paripović, Đuro Inok, Ivan Vitenberg, Krešimir Valentić, Franjo Herijan)

Pročitano 466 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 09:37