Utorak, 14 Veljača 2023 09:30

Veliki broj trkača iz Požege i okolice nastupilo na 6. Slavonskoj utrci u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD - Ultramaraton klub Mazator bio je domaćin i organizator tradicionalne 6. Slavonske trke. Ovogodišnja trka bila je najmasovnija s najviše sudionika koji su trčali na dionicama 5, 10 i 21 km. Slavonska trka imala je međunarodni karakter budući su na njoj nastupili trkači iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Ukupno je nastupilo 630 sudionika na 5, 10 i 21 km, dok su održane i utrke mladih. Oni su bili predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta te ih je stotinjak trčalo na dionicama 100, 200, 400 i 800 metara. Svi sudionici imali su vrlo ugodno vrijeme za trčanje iako je bilo i nešto vjetra, posebice na dionicama uz Savu.

Među 530 prijavljenih kod seniora na sve 3 dionice došli su predstavnici svojih klubova iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika do Rijeke pa preko Zagreba do Osijeka. Na utrci je nastupilo i doista puno trkača iz Požege i okolice koji, još uvijek, nastupaju za razne klubove.

Na dionici od 21 km nastupili su Goran Ugrčić, David Jelušić, Aleksandar Buranji, Đuro Inok, Ivana Zelenika i Milka Blažević

Na utrci od 10 kilometara nastupili su Matija Petričević i Dinko Zima, a na utrci od 5 kilometara Antun Nigović, Dragana Peula Marinović i Tanja Paripović.

Na utrci osnovnoškolske djece nastupio je Patrik Zima.

Najbolje rezultate polučili su Matija Petričević koji je u ukupnom plasmanu na 10 kilometara bio 4., a u kategoriji 30-39 godina je zauzeo 1. mjesto te Dinko Zima koji je bio 1. u kategoriji 50-59 godina na istoj dionici. Druga mjesta u svojim kategorijama osvojili su Antun Nigović u kategoriji veteran II, Dragana Peula Martinović u kategoriji veteranke te na utrkama djece Patrik Zima na utrci od 400 metara.

Ovom utrkom započela je atletska sezona za koju požeški atletičari kažu da se nadaju kako će većina trkača nastupati za klub za koji bi i trebali, a to je Atletski klub Požega.

Pročitano 347 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Veljača 2023 09:35