Srijeda, 22 Ožujak 2023 13:58

Na izbornoj Skupštini Atletskog kluba Požega za novog predsjednika izabran Dinko Zima

POŽEGA - U prostorijama Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Požega jučer je održana izborna sjednica Skupštine Atletskog kluba Požega.  Za predsjednika je izabran Dinko Zima, za potpredsjednika Đuro Inok a za tajnicu kluba Ivana Zelenika.

U Nadzornom odboru su dosadašnja predsjednica Marijana Švajda te Tanja Paripović i Franjo Herijan.

Na izbornoj skupštini je izglasan i plan rada za 2023. godinu u kojem je naglasak na odlascima na utrke, posebice državna prvenstva, kao i kros utrke sa mlađim kategorijama te organizaciji tradicionalnih utrka, prije svega Memorijala Zvonka Panežića (48. izdanje - 07. 05. 2023.) i The trail of Sokol. 

Atletski klub Požega postoji tako i 25 godina nakon što im je bezobzirno uništen njihov sportski objekt, iako bez osnovnih uvjeta za rad te je preživio samo zahvaljujući skupini entuzijasta, a to su Krešimir Valentić, Ivan Vitenberg, Đuro Inok, Manuel Čarđić, Marijana Švajda, Vesna Janković, Kruno Budimir, Aleksandar Buranji, Dinko Zima, Vinko Pisarović, Vedran Jesenović, Duško Panjković i ostali koji su požešku atletiku održavali na životu nastupajući na brojnim utrkama diljem države.

Požega tako nažalost i dalje ostaje najveći grad u Hrvatskoj koji nema atletsku stazu dok je Požeško - slavonska županija jedina županija u državi koja nema takav sportski objekt.

 

https://www.sport-pozega.hr/novosti/atletika/item/4908-pozega-je-najveci-grad-u-hrvatskoj-bez-atletske-staze-a-pozesko-slavonska-zupanija-jedina-zupanija-koja-nema-takav-sportski-objekt

 

Pročitano 423 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 28 Ožujak 2023 19:03