Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 15 Veljača 2016 01:00

Uspješan nastup boraca KBK BusHido na WAKO Europskom kupu u Karlovcu

KARLOVAC - Natjecatelji Kickboxing kluba " BuShido " proteklog su vikenda nastupili su na WAKO Europskom kupu koji je održan od 12. do 14. veljače u Karlovcu. Sudjelovalo je ukupno 1538 natjecatelja iz 159 klubova i 21 države.

Grad Požegu i svoj klub predstavljali su Tomislav Ivčetić i Josip Jurić.

Josip Jurić nastupio je u seniorskoj konkurenciji u disciplini Kick Light do - 63 kg. Josip je u osmini finala pobijedio predstavnika Mađarske rezultatom 3:0 da bi u četvrtfinalu izgubio od predstavnika Bosne i Hercegovine rezultatom 0:3. Kako je Josipu ovo tek drugo natjecanje u klubu su zadovoljni njegovim borbama jer Josip ima veliki potencijal.

Tomislav Ivčetić nastupio je u seniorskoj konkurenciji u disciplini Low kick do - 71 kg. Tomislav je iskusan borac sa velikim brojem borbi iza sebe. U polufinalu se susreo sa odličnim borcem iz zagrebačkog kluba Holy Spirit. Tomislav je odlično otvorio meč te tijekom cijele borbe dominirao ringom te je na kraju pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 .

U finalnoj borbi čekao ga je borac iz Mađarske. Tomislav nije dobro ušao u meč te ga je protivnik u prvoj rundi ispoentirao što je kasnije naravno bilo teško nadoknaditi. Pred kraj meča Tomislav je počeo raditi i vezati udarce tako da se i borac iz Mađarske dva puta našao na podu no vremena za nadoknadu bodovne razlike više nije bilo. Zaslužena pobjeda Mađara 2:1, a za požeškog borca zaslužena srebrna medalja sa WAKO Europskog kupa.

Radi ozljede šake nije nastupio Karlo Kapetanović koji je također veliki potencijal u kontaktnim borilačkim sportovima.

Medalja sa ovako velikog natjecanja je izuzetno priznanje samome borcu ali i priznanje trenerima koji rade u Kickboxing klubu BuShido, Igoru Krizmaniću i Saši Božiću.

Pročitano 2410 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Veljača 2016 18:16