Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 01:00

Natjecatelji Kickboxing kluba "BuShido" osvojili tri medalje na Međunarodnom turniru u Kutini

KUTINA - Požeški Kickboxing kluba "BuShido" nastupio je u subotu, 12. studenog na 18. "International Kickboxing Cup Kutina 2016". To je tradicionalno jak turnir te je i ove godine nastupilo 507 boraca iz 64 kluba i 6 država.

Borci koji su na ovome natjecanju predstavljali svoj klub i svoj grad radili su samo tvrde ili ringovne discipline ,Low kick.

Klub i naš grad i ovoga puta je bogatiji za 3 medalje :

- Aleksandar Kukić , senior Low kick do -91 kg osvojio je treće mjesto i brončanu medalju

- Robert Marks , senior Low kick do -63,5 kg, osvojio je drugo mjesto i srebrenu medalju

- Juniorka Maria Franjić ,Low kick do -60 kg osvojlia je drugo mjesto i srebrnu medalju

- Filip Gretić, junior do -60kg na žalost ovoga puta nije uspio proći kvalifikacijski krug natjecanja. Važno je napomenuti da su borcima ovo bile prve borbe u ringu što ove rezultate čini još značajnijim.

Treba istaknuti mladu Mariu Franjić koja je finalni meč radila protiv aktualne svjetske prvakinje u Low kicku. Maria je u meč ušla veoma žestoko i agresivno te je u prvu rundu odlično odradila, da bi u drugoj rundi protivnica preuzela inicijativu i Maria gubi meč. S obzirom na Mariinu upornost,trud i zalaganje pred njim su veliki rezultati.

Robert Marks nakon predaje meča protivnike iz BiH u finalni meč protiv domaćeg natjecatelja i Hrvatskog reprezentativca u Kickboxnigu ulazi maximalno spreman i koncentriran.Iako je protvnik sa znatno većim iskustvom Robert je odradio odličan meč gdje je u nožnim tehnikama dominirao.Na žalost prednost domaćeg terena i atmosfere presuđuje u korist domaćina. Iako je prema sucima Robert izgubio ovo finale, njegova srebrna medalja je za trenere i klub zlatnog sjaja.

Aleksandar Kukić, nakon što je bio slobodan u četvrtfinalu ,u polufinalni meč ulazi čvrsto i napadački te u prvoj rundi nožnim udracima nanosi znatnu štetu protivniku.U drugoj rundi smanjuje tempo napadanja te protivnik preuzima inicijativu i Aleksandar gubi gotovo dobiven meč .Kolike je posljedice Alesandar nožnim udracima nanio svome protivniku govori i činjenica da je borac morao predati finalni meč radi ozljede noge iz predhodnog meča. Gubjenje ovoga meča također je posljedica neiskustva na ovako velikim natjecanjima.

Pročitano 2374 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Studeni 2016 14:48