Utorak, 28 Ožujak 2017 02:00

Karate - do klub Požega proširio svoj rad i na grad Pleternicu

POŽEGA / PLETERNICA -  Karate-do klub Požega nedavno je počeo održavati treninge i u Pleternici. Kako doznajemo od trenera kluba Zdenka Oroza inicijativa je došla od ravnatelje pleterničke osnovne škole Hrvoja Galića, a s ciljem pružanja još jedne sportske aktivnosti svim zainteresiranim učenicima, ali i ostalim dobnim kategorijama.

- "Ono što je najbitnije je da se djeca bave sportom. Treninzi se odvijaju u staroj školskoj dvorani, ponedjeljkom i četvrtkom od 19,00 do 20,00 sati. S obzirom da smo tek nedavno krenuli ovaj termin ostaje do kraja školske godine, a od nove školske godine probat ćemo dobiti i neke nove termine, ovisi o zainteresiranosti polaznika" – izjavio je je trener Oroz koji je karate priču u Pleternici započeo još devedesetih godina na inicijativu tadašnjeg vodstva grada Pleternice u klubu Pleternički Sokol.

- "To je trajalo dvije godine, a nakon toga je druga ekipa preuzela rad. Ovo je sad jedna nova priča, a dodatni razlog aktiviranja u Pleternici je i dolazak djece s tog područja na trening u požeški klub, a na ovaj način im se smanjuju troškovi zbog putovanja i treniraju u blizini svog doma" - zaključio je Oroz. 

Karate je borilačka vještina koja ima dugu tradiciju na našem području naše Županije. Prvi registrirani klub je osnovan još davne 1975 godine.

 

(Izvor : Sportalo.hr)

Pročitano 1684 puta