Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 14 Ožujak 2018 01:00

Članovi Kickboxing kluba Bushido osvojili dvije medalje na državnom prvenstvu

OSIJEK - U subotu, 10. ožujka 2018. u Osijeku je održano juniorsko državno prvenstvo u Kickboxingu u disciplini K1 Style. Požeški borci su se s ovoga državnog prvenstva vratili bogatiji za dvije srebrne medalje.

Nastupila su četiri borca u tri težinske skupine. Nažalost ovoga puta borci Tomislav Barukčić i Zvonimir Pigl u težinskoj kategoriji do -75 kg nisu uspjeli proći prvi krug natjecanja te ispadaju iz borbi za medalju na samome početku.

Danijel Lulić u kategoriji juniora do -91 kg gubi finalni meč nakon sudačkog brojanja i bacanja ručnika trenera u ring. Kako je treneru na prvom mjestu sigurnost boraca procjena je bila da Danijel nije bio spreman za nastavak meča iako se " vratio " nakon brojanja.

Ovo državno prvenstvo je obilježio mladi Matej Bošnjak koji je nastupio u težinskoj kategoriji do - 60kg te svojim nastupom zasluženo osigurao srebrnu medalju. Matej je u prvom meču nokautirao svoga protivnika za svega 36 sekundi, drugi meč dobiva jednoglasnom sudačkom odlukom 3:0 da bi u finalni meč ušao već vidno izmoren te tako gubi najviše postolje. Matej je veliki mladi potencijal te ovoga požeškog borca uskoro možemo očekivati i na najvećim postoljima. Sam čin ulaska u ring je velika hrabrost ovih mladih boraca. Pogotovo u disciplini kao što je K1 Style jer u ovoj disciplini osim punih udaraca rukama i nogama , dozvoljeni su i udarcu protivnika koljenima.

Isti ovi borci već idući mjesec putuju na državno prvenstvo u Low Kicku. 

Pročitano 1622 puta