Nedjelja, 29 Kolovoz 2021 17:14

Članovi požeškog Judo kluba Judokan sudjelovali na 1. Judo kampu u Čaglinu kojeg je organizirao tamošnji Judo kluba Slavonac

ČAGLIN - Od 26. do 28. kolovoza 2021. Čaglin je bio domaćin judašima uzrasta od 10 do 16 godina, a u goste su čaglinskim judašima došli judaši Judo kluba Olimp iz Vinkovaca, Judo kluba Judokan iz Požege i judaši sekcije Podcrkavlje. Judaši su bili smješteni u Sportskoj dvorani čaglinske Osnovne škole Stjepana Radića gdje su i domaćini i gosti noćili kako bi što više vremena proveli zajedno, kako u treniranju, tako i u druženju koje je uslijedilo u pauzama od treniranja.

Tijekom tri dana odrađena su četiri treninga koja su vodili trenerica Blaženka Markota, te treneri Dane Milobara i Robert Garc. Također su odradili i zajednički posjet Adrenalinskom parku Duboka koji se judašima posebno svidio, a u kojemu su također prolazeći nižu i višu razinu odradili svojevrstan trening. Stručno vodstvu adrenalinskog parka je tamo dočekalo goste i budnim okom pratilo prolazak djece po poligonima.

Kako je novonastala situacija uzrokovana COVID virusom utjecala na sve, tako se utjecaj odrazio i na sport. Djeca koja se bave judom su svoje posljednje turnire u Hrvatskoj odradila u veljači 2019. godine, a oni koji su nakon tog datuma krenuli s treninzima nisu uspjela ni osjetiti natjecateljsku atmosferu van svojega kluba niti upoznati svoje vršnjake iz drugih klubova.

Iz tog razloga Čaglinčani su odučili okupiti manju skupinu judaša, uz poštivanje epidemioloških mjera, kako bi se makar kroz zajednički trening upoznali i odmjerili snage u sklopu borbi koje se odrađuju kroz trening. U pauzama su uslijedila druženja koja će im ostati u lijepom sjećanju, sklopljena su nova prijateljstva.

Najbitnije je da su djeca napustila dvoranu s osmjehom na licu, uz komentar kako im je bilo lijepo i da je šteta što nije trajalo još koji dan. Svi se nadaju i da će ovakav oblik treniranja i druženja ponoviti, te da će se naredne godine moći okupiti i veći broj djece iz više klubova.

Iz čaglinskog kluba su se zahvalili trenerici Blaženki Markota i treneru Danetu Milobara što su prepoznali potrebu za ovakvim načinom treniranja kod djece i time i na njihovom sudjelovanju. Hvala svim judašima na odlično odrađenim treninzima i uzornom ponašanju na treninzima i nakon njih, te njihovim roditeljima, prije svega na dobrom odgoju djece a onda i što su im omogućili dolazak u kamp. Hvala načelniku općine Čaglin, gospodinu Daliboru Bardaču, koji je omogućio realizaciju ove ideje ustupanjem dvorane za smještaj i treniranje i općinskog kombija za potrebe prijevoza djece, te financijsku podršku. Na kraju se zahvaljujemo roditeljima judaša iz Čaglina i Podcrkavlja koji su se organizirali i preuzeli na sebe pripremu obroka kroz sva tri dana. Svi zajedno se veselimo ovakvim susretima i nadamo se kako ćemo uskoro opet svoja znanja i vještine moći pokazati i na turnirima. Do tada nam ostaje priprema judaša za nadolazeće državno prvenstvo na kojemu im želimo puno uspjeha.

(034.portal.hr)

Pročitano 413 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 01 Rujan 2021 12:33