Petak, 03 Rujan 2021 11:32

Kickboxing klub Borac Požega upisuje nove članove!

POŽEGA - Kickboxing klub Požega je nastao na inicijativu dugogodišnjih prijatelja, Mateja Babića i Ivana Josipovića koji su se na taj pothvat odlučili početkom 2020. godine.

Ivan Josipović je kickboksač s 8 godina iskustva u tom sportu, i to u natjecateljskom dijelu, dok je također u određenim periodima pohađao treninge boksa u BK Gracianu.

Matej Babić predsjednik je kluba, inače magistar kineziologije s brojnim nagradama, a dekanova i rektorova su samo neke od njih na Sveučilištu u Splitu. Svoj put započeo je u BK Gracianu, zatim se tijekom studija u Splitu ozbiljno počinje baviti taekwondo-a, u kojemu ima crni pojas 2. dan, da bi tijekom zadnje dvije godine svu dotadašnju vještinu spojio u kickboxing, u najtrofejnijem Hrvatskom klubu, Pitbull-u (Split).

Obojici je klub želja i san još od srednjoškolskih dana, a dodaju kako su mislili da je nedostižno postati trener s vlastitim kickboxing klubom. Sada, kada su nakupili mnoštvo iskustva, kada imaju "mali milijun" sparinga iza sebe, osjetili su da su spremni za ovaj potez. Tako su od samog starta željeli da sve bude savršeno legalno, i usprkos usporenoj birokraciji za vrijeme korone uspjeli su osnovati klub sa svom potrebnom papirologijom.

Nailazili su na raznorazne zapreke. Nedostatak prostora i opreme u početku su bili velik problem. Međutim, oprema je s vremenom kupljena uglavnom privatnim sredstvima, a prostor im je prvih nekoliko mjeseci ustupio jedan veliki majstor borilačkih vještina.

U 2021. godini Kickboxing klub Borac Požega ušao je u Hrvatski Kickboxing savez, u sklopu kojega su položili i službene kickboxing trenerske licence, te su postali članovi Požeškog športskog saveza koji im je ustupio termine u maloj dvorani SD Tomislav Pirc.

- "Naša misija je pružiti mladim Požežanima osvježenu i novu perspektivu treninga' ‘Naša misija je pružiti mladim Požežanima osvježenu i novu perspektivu treninga, da mi, treneri, kao mladi ljudi osjetimo mlade i da oni osjete nas, stvaranje kohezije i jedinstva što će zasigurno dovesti do velikih sportskih uspjeha u budućnosti. Vizija nam je stvaranje cijelih generacija borilački "pismene" djece i mladih, što znači što veći broj časnih, zdravih, samopouzdanih i samosvjesnih osoba. Kickboxing je sport u kojemu se za udaranje koriste ruke i noge, što rezultira velikom potrošnjom kalorija, pozitivno utječe na koordinaciju, ravnotežu, preciznost, snagu, brzinu pokreta, izdržljivost mišića i praktički sve druge varijable antropološkog statusa. Dobrodošle su sve dobne skupine s naglaskom na mladima između 15-25 godina. Svi zainteresirani za trening neka se slobodno obrate na mobitel ili mail, a mogu i jednostavno doći na jedan od treninga ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20h u maloj dvorani SD Tomislav Pirc." - rekao je predsjednik KBK Borac Požega Matej Babić.

Kontakt - 0993317595 - trener Matej, 0996617605 - trener Ivan.

E-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

(034.portal.hr)

Pročitano 706 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Rujan 2021 11:44