Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 13:41

Požeški Kickboxing klub Borac na K-1 Prvenstvu Hrvatske osvojio tri medalje

VIŠNJEVAC - Proteklog vikenda je pod vodstvom trenera Mateja Babića i Ivana Josipovića četiri natjecatelja Kickboxing kluba Borac nastupilo je na državnom prvenstvu u K1 disciplini koje je održano u Sportskoj dvorani Osnovne škole u Višnjevcu. Požeški Borac je predstavljalo četvero natjecatelja. Luka Barić (-71kg), Mihael Martinaš (-81kg), Vjeko Sesar (-91kg) u juniorskim uzrastima i Tea Šolić (-65kg) u seniorskoj konkurenciji.

Prvi je nastupio Luka Barić koji je sve do zadnjih sekundi vodio borbi i manjkom iskustva pušta protivniku da zada zadnje udarce gdje borbu na kraju odnosi protivnik podjeljenom odlukom sudaca i Luka nažalost ostaje bez medalje.

Drugi je nastupio Mihael Martinaš koji dobiva favorita za osvajanje prvenstva. Mihael je sporo otvorio borbu i prve dvije runde zbog njegove ne aktivnosti uzima protivnik nakon čega Mihael preuzima inicijativu u trećoj rundi gdje kreće pogađati udarce i nametati svoj ritam, ali nažalost nije bilo vremena da stigne iskusnijeg protivnika koji u nastavku turnira ulazi u finale i osvaja zlato, a Mihael će se ovoga puta morati zadovoljiti sa brončanom medaljom.

Treća je nastupila Tea Šolić koja je ugodno iznenadila svoje trenere odradivši meč sa puno iskusnijom protivnicom i bivšom prvakinjom države koja i ove godine brani taj naslov i osvaja zlato u finalu, a Tea je svojom lavovskom borbom izborila brončanu medalju.

Četvrti je nastupio Vjeko Sesar kojem se naklonio ždrijeb te je bio smješten odmah u finale. U finalu ga čeka čvrst protivnik koji jako kreće na početku borbe, ali Vjeko brzo nameće svoj ritam, preuzima borbu u kontrolu, radi puno udaraca i u jednim trenucima borbe se protivnik čini nemoćan i na rubu odustajanja. Vjeko nažalost vrlo kontroverznom odlukom sudaca gubi borbu i morat će se zadovoljiti srebrnom medaljom, ali koja je riječima trenera zlatne boje.

Klub i treneri su ponosni na svoje borce koji su pokazali veliko srce odradivši borbe s puno iskusnijim protivnicima i pokazali da treneri mogu računati na njih i da će u budućnosti sigurno praviti velike rezultate. KBK Borac nastavlja s radom punom parom, slijede pripreme za nadolazeća natjecanja i prvenstva.

Treneri pozivaju sve zainteresirane da se okušaju u ovome sportu, te da jednog dana postanu članovi natjecateljskog tima! Sve obavijesti se mogu pronaći na klupskim stranicama na facebooku i instagramu. 

Pročitano 513 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 13:52