Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 23 Svi 2022 07:59

Kickboxing Borac Požega na 9. Međunarodnom kickboxing kupu u Zaboku osvojio dvije bronce

ZABOK - U subotu, 21. 05. natjecatelji Kickboxing kluba Borac Požega nastupili su na otvorenom kickboxing kupu "Zabok Open 2022". Riječ je o respektabilnom turniru, na kojem je ovoga puta bilo 330 prijava iz 31 kluba. Boje našeg grada branilo je troje natjecatelja, Luka Barić (-74 kg), Mihael Martinaš (-84 kg) i Vjeko Sesar (-94 kg) u disciplini kick light u pratnji trenera Mateja Babića i Josipa Jurića.

Prvi je nastupio Luka Barić, koji je u prvoj borbi potpuno izdominirao protivnika, vrhunskim i pravodobnim performansom izborio je pobjedu nepodijeljenom odlukom sudaca (3:0). Nakon toga je uslijedila polufinalna borba gdje se naš borac našao sa iskusnijim suparnikom. Bez obzira na to, Luka je pružao žestok otpor i išao u korak s bodovima, no krajem druge runde je nažalost ostao bez snage i potom izgubio, čime je osigurao 3. mjesto.

Drugi je nastupio Mihael Martinaš, koji je u prvom kolu dobio izravan prolaz, dok u drugom kolu nailazi na vrlo iskusnog borca i viceprvaka Hrvatske. Unatoč hrabroj i iscrpljujućoj borbi, Mihael se ovaj put morao zadovoljiti brončanom medaljom.

Trećem borcu, K-1 viceprvaku Hrvatske Vjeki Sesaru protivnik se nažalost nije pojavio te je tako ostao bez borbe.

Ovaj turnir je bio pripremni za nadolazeće prvenstvo Hrvatske u disciplinama low kick i light contact u Lovreću početkom 6. mjeseca.

 - Ubacili smo u 5. brzinu i čeka nas još puno sparinga do spomenutog prvenstva kojim zaključujemo natjecateljsku sezonu 21/22. Nakon toga slijedi formiranje tima za sljedeću sezonu 22/23, u kojoj tek očekujemo ostvarenje punog potencijala naših boraca. Pozivamo ovim putem sve zainteresirane sugrađane da se pridruže ovoj priči koja tek počinje, i uključe sebe i svoju djecu u jedan od najtrofejnijih sportova u Hrvata, ali i vrlo korisnu vještinu za samoobranu i cjelokupni fitness. Treninzi se održavaju u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 21:00. - izjavio je trener Matej Babić. 

Pročitano 132 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Svi 2022 09:30