Ispiši ovu stranicu
Utorak, 14 Lipanj 2022 08:36

Kickboxing klub Borac Požega osvojio dvije srebrne i jednu brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske u Lovreću

LOVREĆ - Natjecatelji Kickboxing kluba Borac Požega su u subotu, 11. lipnja, nastupili su na zadnjem prvenstvu Hrvatske ove sezone u Lovreću (Splitsko - dalmatinska županija). Boje kluba i grada branili su Luka Barić, Mihael Martinaš, Vjeko Sesar, Tea Šolić i Matej Babić, pod vodstvom trenera Mateja Babića.

Juniori su se natjecali u disciplini low kick (LK), inače najprestižnijoj ringovnoj disciplini, dok su seniori nastupili u disciplini light contact (LC). Vrlo diskutabilnim odlukama sudaca bez medalja su nažalost ostali Luka i Mihael, gdje je Luka potpuno dominirao sve tri runde da bi suci u zadnjih nekoliko sekundi promijenili bodovni ishod, dok Mihaelu nisu dali da nastavi borbu radi povrede potkoljenice.

Vjeko Sesar je u finalu osvojio srebro, te tako postao dvostruki viceprvak Hrvatske u kickboxing-u (K-1 i low kick).

U light contactu smo dobili viceprvakinju Hrvatske, Teu Šolić, kojoj je ovo treće odličje s državnog prvenstva u ovoj sezoni, u tri različite discipline (PF, K-1, LC)! Trener (i natjecatelj) Matej Babić zadovoljio je 3. mjestom u Hrvatskoj gdje je poslije prolaska u prvom kolu nakon iscrpljujuće borbe u četvrtfinalu poražen od reprezentativca i viceprvaka Europe.

Tako KBK Borac završava svoju prvu natjecateljsku sezonu sa sedam državnih odličja te dvoje viceprvaka Hrvatske!

- "Ovakav rezultat je na ponos trenerima, Sportskom savezu, Gradu Požegi i svim sugrađanima, pogotovo uzevši u obzir stagnaciju borilačkog sporta uzrokovanu COVID krizom. Ovim putem pozdravljamo naše sponzore koji su nam uvelike pomogli s troškovima putovanja, u prvom redu Platinum disco&caffe bar, te Plišo transport. Preko ljeta nastavljamo s treninzima u maloj dvorani SD Tomislav Pirc, gdje pozivamo sve mlade da se priključe ovoj lijepoj sportskoj priči i što prije postanu uspješni sportaši, državni prvaci ali i daleko više!"- izjavio je trener Matej Babić. 

Pročitano 524 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Lipanj 2022 08:43