Ponedjeljak, 15 Svi 2023 18:13

Aikido klub Aikikai Požega domaćin Međunarodnog Aikido susreta kojeg je organizirao Hrvatski Aikido Savez

POŽEGA - Po prvi put je Aikido klub Aikikai Požega bio domaćin Međunarodnog Aikido susreta kojeg je organizirao Hrvatski Aikido Savez.

Požeški klub je inače punopravni član HAS-a i od ove godine je bogatiji za nositelja 2. stupnja majstorskog zvanja kojeg nosi majstor Predrag Prevolšek (2 DAN).

- "Članovi aikido klubova zajedno sa majstorima voditeljima iz Splita, Kaštela, Zagreba, Đakova, Osijeka pohodili su Požegu . Ujedno je ovakav susret aikido majstora nužan za obnavljanje godišnjih licenci i uvjet za napredovanja kroz polaganja preko Tehničke komisije saveza. Tu učimo buduće majstore metodici i samoj sistematizaciji aikida, s ciljem kvalitetnog prenošenja znanja na buduće generacije aikida u klubovima. Ovakvi susreti majstora su ujedno prilika da obogatimo znanje i razmjenimo iskustva. Ove godine su održane i pripreme majstora za nastup na svjetskim borilačkim igrama koje se ove godine održavajau u Riyadu, Saudijskoj Arabiji , jer smo mi punopravni članovi IAF-a , svjetske aikido federacije"- izjavio je dopredsjednik HAS-a Robert Malić.

Međunarodni Aikido susret su vodili članovi tehničke komisije HAS-a, Robert Malić (5.DAN ), Jakša Alfirević (4.DAN) i Predrag Jukić (5 DAN), a održan je u subotu 13.svibnja u prostorijama Judo kluba Judokan na Sportsko  rekreacijskom centru u Požegi.

Pročitano 384 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Svi 2023 18:17